Καναδάς: προσωρινή αναστολή της στρατιωτικής βοήθειας προς το Ιράκ

Καναδάς: προσωρινή αναστολή της στρατιωτικής βοήθειας προς το Ιράκ

Οι ειδικές δυνάμεις του Καναδά αναστέλλουν προσωρινά τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ιράκ, εξαιτίας του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ιρακινού στρατού και των Κούρδων μαχητών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας του Καναδά Νταν Λε Μπουθιλιέ, έκανε γνωστό ότι: «Όταν θα είναι πιο ξεκάθαρες οι σχέσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ, για παράδειγμα σε σχέση με τις βασικές προτεραιότητες και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, οι καναδικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν να δίνουν και πάλι βοήθεια».

Λίγο νωρίτερα, η ιρακινή κυβέρνηση είχε αναστείλει τις επιχειρήσεις ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις με στόχο να γίνει διαπραγμάτευση για να βρεθεί λύση στην κρίση που ξεκίνησε με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην αυτόνομη κουρδική περιοχή.

Ο Νταν Λε Μπουθιλιέ, δήλωσε ότι: «Αν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης παραμείνει ρευστή, χρειάζεται χρόνος για να παγιωθούν οι πρόσφατες κατακτήσεις, να απελευθερωθούν πλήρως οι περιοχές που έχασε το Ισλαμικό Κράτος και να επικεντρωθούμε περισσότερο στις προκλήσεις της σταθεροποίησης».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/307261-Kanadas-prosorine-anastole-tes-stratiotikes-boetheias-pros-to-Irak ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...