Καπνίζετε ηλεκτρονικό τσιγάρο; Τότε οπωσδήποτε διαβάστε αυτό!

Καπνίζετε ηλεκτρονικό τσιγάρο; Τότε οπωσδήποτε διαβάστε αυτό!

Κατηγορία

n.anastasiou
Τρίτη 03/05/2016 – 11:38

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική αποκάλυψη έκανε το Συμβούλιο Υγείας και Καπνίσματος στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο υποστηρίζει μέσω μιας έρευνας πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμπεριέχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τον μολυσμένο αέρα.

Ύστερα από τη διεξαγωγή της έρευνας το Συμβούλιο ζητά την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Στην εν λόγω έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Baptist University στο Χονγκ Κονγκ, εξετάστηκαν 13 διαφορετικών ειδών ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά. Πιο αναλυτικά, αποδείχθηκε πως στα ηλεκτρονικά τσιγάρα το επίπεδο των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAH), ένα υποπροϊόν της καύσης πετρελαίου, που βρίσκεται και στον μολυσμένο αέρα, κυμάνθηκε από 2,9 έως 504,5 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο. Αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τον καθηγητή βιολογίας, Dr Chung Shan-shan, πως: «Τα επίπεδα αυτά είναι ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο αυξημένα από ότι τα συναντούμε στον μολυσμένο αέρα του Χονγ Κονγκ», όπως αναφέρει το medicalland.

Εκτός αυτού, αποδείχθηκε πως στα ηλεκτρονικά τσιγάρα βρίσκονται σε αφθονία είναι πολυβρωμοδιφαινυλαιθέρες (PBDE). Οι ουσίες αυτές είναι επιβραδυντικά φλόγας που χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή επίπλων και ηλεκτρονικών προϊόντων και είναι ιδιαίτερα τοξικά για τον άνθρωπο. Όπως, μάλιστα τονίζει ο Dr. Chung Shan-shan η εισπνοή αυτών των χημικών ουσιών έχει συσχετιστεί με διαταραχές των θυρεοειδικών ορμονών, μείωση της γονιμότητας, ενώ φαίνεται πως επηρεάζει και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Σημειώνουμε πως έως σήμερα τουλάχιστον 16 χώρες έχουν επιβάλει πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, συμπεριλαμβανομένων των Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Βραζιλία, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες μέχρι στιγμής σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...