Καρατζαφέρης:«Είχα προτείνει «Plan B» στον Παπαδήμο»

δφγδγΣτην αποκάλυψη ότι είχε προτείνει την εκπόνηση «Plan B» για την Ελλάδα, όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, προέβη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τον Νοέμβριο του 2011 παρουσία των Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου πρότεινε στον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο την εκπόνηση εναλλακτικού σχεδίου, προκειμένου «να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι».
«Τους είπα ρε παιδιά μήπως πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα να μελετήσει ένα plan B να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι; Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Παπαδήμος, ο οποίος είναι τεχνοκράτης, ανεξαρτήτως πόσο άρεσε ή όχι σε κάποιους, λέει ότι μόνο να το αποφασίσουμε θέλουμε 6-9 μήνες να το υλοποιήσουμε. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Λέω, ακόμα περισσότερο, αν χρειαζόμαστε 6-9 μήνες ας έχουμε κάνει τα προκαταρκτικά μήπως χρειαστεί, μήπως μας επιβάλουν να φύγουμε, μήπως βρεθούμε στο κενό. Μην βρεθεί 9 μήνες χωρίς νόμισμα η χώρα. Κι έγινε μία συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας.
Στο ερώτημα ποιοι ήταν παρόντες ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε: «Σαμαράς, Παπανδρέου, εγώ και ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν, προσετέθη στην παρέα αυτή λίγο αργότερα, μετά από μερικές ημέρες. Οι άλλοι δύο δεν είδα να παίρνουν θέση. Τότε δεν κατάλαβα γιατί δεν πήραν θέση σε αυτή τη συζήτηση που έγινε. Και το εξήγησαν εν συνεχεία: από τις προσδοκίες που είχε ο καθένας για την προσωπική του εξέλιξη, αλλά ο Παπαδήμος ήταν προετοιμασμένος. Έδωσε μία απάντηση που σαφώς είχε μελετήσει το θέμα. Είπε χρειάζομαι 6-9 μήνες από την ώρα που θα το αποφασίσουμε και γι’ αυτό είπα εγώ ας γίνει η επιτροπή και ας προετοιμαστούμε να θέλουμε το λιγότερο δυνατό διάστημα. Αυτό ήταν το Ρlan B που είχαμε εισηγηθεί τότε στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

The post Καρατζαφέρης:«Είχα προτείνει «Plan B» στον Παπαδήμο» appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...