Κατάργησαν τα Capital Controls τους φόρους και το ΦΠΑ

Εφημερίδα πρωτοσέλιδο

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ! – ΚΥΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ POS – Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ… ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ επιχειρηματίες, ανάμεσά τους, κοσμηματοπώλες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και πολυτελών εστιατορίων, κυρίως στην Αθήνα και σε τουριστικά θέρετρα, κατάφεραν να στήσουν ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καταργώντας στην πράξη τα capital controls, το ΦΠΑ και τη φορολογία!

Είχαν προμηθευτεί POS (POINT OF SALES – Mηχανήματα Υποδοχής Καρτών), με ΑΦΜ Βουλγαρίας, μέσω των οποίων πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες…

Οι εισπράξεις κατέληγαν μέσω Βουλγαρίας σε τράπεζες του Λουξεμβούργου και της Μάλτας.

Στη συνέχεια οι επιχειρηματίες μπορούσαν να μεταφέρουν τα ποσά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ή να κάνουν αναλήψεις χωρίς όριο από τις ελληνικές τράπεζες.

Το σύστημα άρχισε να λειτουργεί από τις πρώτες μέρες επιβολής των capital controls στην Ελλάδα.

Μάλιστα μια μόνο βουλγάρικη εταιρεία έχει πωλήσει 1.500 POS σε ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των παράνομων POS που προέρχονται από άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι υπόλοιποι ελεγκτικοί μηχανισμοί όλο αυτό το διάστημα έκαναν τον τροχονόμο στους απατεώνες φοροφυγάδες, που θησαύριζαν στην κυριολεξία, αφού μετέφεραν τεράστια ποσά στο εξωτερικό γλίτωναν το ΦΠΑ αλλά και τους φόρους.

Την απάτη ξεσκέπασε οικονομική εφημερίδα για να ακολουθήσει μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας με δεκάδες συλλήψεις. Η έρευνα συνεχίζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και η Δικαιοσύνη θα υποβάλουν αίτημα στο Λουξεμβούργο, την Μάλτα και την Βουλγαρία, προκειμένου να τους παραδοθεί το πελατολόγιο των επιχειρήσεων που χρησιμοποίησαν τα συγκεκριμένα παράνομα POS.

Στο μεταξύ παρά τη θεαματική αύξηση του τουρισμού τα έσοδα δεν είναι τα αναμενόμενα. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες έχει εντοπιστεί όργιο φοροδιαφυγής σε μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και ενοικιαζόμενες βίλες. Με το κόλπο της τριγωνικής συναλλαγής οι εν λόγω επιχειρηματίες μεταφέρουν τεράστια ποσά στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μην φορολογούνται, αφού στο τέλος τα περισσότερα ξενοδοχεία εμφανίζουν ζημιογόνους ισολογισμούς.

Το κόλπο στήνεται με τη μεσολάβηση μιας τρίτης εταιρείας ανάμεσα στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά γραφεία.

Η εταιρεία που μεσολαβεί είναι συνήθως offshore και στην οποία κατευθύνεται το 20 με 30% του συνολικού ποσού, που προβλέπουν τα συμβόλαια.

Με το κόλπο αυτό οι ξενοδόχοι εμφανίζονται πλούσιοι με καταθέσεις μαμούθ στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα θαλασσοδάνεια στις τράπεζες. Οι τριγωνικές συναλλαγές σύμφωνα με κορυφαίο τραπεζικό παράγοντα, είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εμφανίζονται με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια.

Μάλιστα κάποιοι από τους ιδιοκτήτες μονάδων αφήνουν τις επιχειρήσεις να χρεοκοπήσουν και στη συνέχεια τις επαναγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές, μέσω επενδυτικών εταιρειών, οι οποίες ανήκουν στους ίδιους και διαχειρίζονται τα εκατομμύρια που έχουν φυγαδεύσει στους φορολογικούς παραδείσους.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...