Κατά Καραμανλή-Παυλόπουλου

Κατά Καραμανλή-Παυλόπουλου

Το ότι, στο νοητικό σύμπαν του προέδρου της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτισμένος με όλα τα κακά του κόσμου, ενδεχομένως δε να είναι υπεύθυνος ακόμη και για τον «κατακλυσμό του Νώε», έχει καταστεί σαφές και δεν εκπλήσσει.

 Η αναφορά του όμως, κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στα γνωστά ως «Δεκεμβριανά του 2008», δεν ήταν και τόσο «αθώα». Όχι γιατί «ενοχοποίησε» και γι` αυτά, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί η αναφορά του ενέχει αιχμές, που αγγίζουν την κυβέρνηση εκείνης της περιόδου, δηλαδή την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Να θυμίσουμε δε ότι αρμόδιος υπουργός (και για τη Δημόσια Τάξη) εκείνη την περίοδο ήταν ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως δε υπενθύμισε και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ο νυν αρχηγός της ΝΔ, ήταν ο μόνος, από την τότε Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που καταψήφισε την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Αιτιολόγησε, μάλιστα, εκείνη τη στάση του, που προκάλεσε έκπληξη και στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης, με, επικριτικές,  αναφορές, στην υπουργική θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που, κατ` ουσία, συνιστούσε συνολική αποδόμηση, της ίδιας της κυβέρνησης Καραμανλή, αν σκεφτούμε ότι επρόκειτο για τον πρώτο τη τάξει υπουργό, σε όλη τη διάρκεια της πενταετίας 2004-09 και όψεις εκείνης της διακυβέρνησης, όπως το, υποτιθέμενο, όργιο προσλήψεων, που αποτελούσαν το «βαρύ όπλο» των πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης.

 Ένα, λοιπόν, από τα στοιχεία εκείνης της διακυβέρνησης και της υπουργικής θητείας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν η στάση του τελευταίου, κατ` επέκταση δε, συνολικά της τότε κυβέρνησης, σε εκείνα τα δραματικά γεγονότα, που ξεκίνησαν, υπενθυμίζουμε από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Θα πρέπει να είναι αφελής κανείς, για να πιστέψει, ύστερα από όσα εκτέθηκαν, πως αποκλειστικός στόχος της σχετικής αναφοράς, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Τούτο δε γιατί, ούτε ο τότε πρωθυπουργός, όταν μίλησε, την περίοδο εκείνη, για τα γεγονότα, διατύπωσε μια τέτοια άποψη, ακόμη και υπαινικτικά, αλλά ούτε ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σειρά τοποθετήσεων του, απέδωσε τέτοιου είδους ευθύνες. Αντίθετα, όπως εύστοχα υπενθύμισε η συνάδελφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, αλλά και με σαφήνεια ανέφερε, έχοντας την «εσωτερική πληροφόρηση», τα γεγονότα εκείνα είχαν πολύ μεγαλύτερο βάθος και αφανείς, ενδεχομένως και εκτός Ελλάδος, υποκινητές…

  ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/333002-Kata-Karamanle-Paylopoyloy ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...