Καταγγέλλουμε την μονομερή απόφαση του Δημάρχου να συνεχίσει τις εργασίες του έργου της ανάπλασης και αναβάθμισης του κέντρου της πόλης του ΘΕΡΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 23 Οκτωβρίου 2015 αποχωρίσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να κάνουμε αισθητή την έντονη διαμαρτυρία μας στις ενέργειες του δημάρχου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα  που αφορούν τη συνέχιση της κατασκευής των περγκολών στην πλατεία του Θέρμου.

Ενώ όλοι περιμέναμε τις τελικές ρυθμίσεις για την τροποποίηση των σχεδίων και την απάλειψη των περγκολών στο «Γ» της πλατείας του Θέρμου, εδώ και μια εβδομάδα η πλατεία ανασκάπτεται για να γεμίσει καταθλιπτικές κολόνες και άκομψα σκέπαστρα.

Τα μέλη του συνδυασμού μας, τιμώντας την ψήφο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη θέση τους στη Λαϊκή Συνέλευση και διερμηνεύοντας τη στάση και την άποψη πολλών κατοίκων του Δήμου Θέρμου, δεν ανέχονται την κοροϊδία και την κατάφωρη παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ταυτόχρονα αποχώρησαν και δυο σύμβουλοι της Πλειοψηφίας.

Η καταγγελία που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τεκμηριώνει την πρόθεση του Δημάρχου να εκτελεστεί το έργο όπως ήταν στην αρχική μελέτη έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την μονομερή απόφαση του Δημάρχου να συνεχίσει τις εργασίες του έργου της ανάπλασης και αναβάθμισης του κέντρου της πόλης του ΘΕΡΜΟΥ έτσι όπως αρχικά σχεδιάστηκε,  αντίθετα:

  1. στην απόφαση του   Δημοτικού Συμβουλίου (απόφαση 130/2014 περί αναστολής της εκτέλεσης των εργασιών του έργου με εξέταση σχετικής πρότασης προσαρμογής),
  2. στις προτάσεις της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαραγιάννης Κων/νος στις 20 Οκτωβρίου 2014,
  3. στο ομόφωνο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό  στις 5 Νοεμβρίου 2014, (το οποίο έκανε λόγο για πραγματοποίηση προσαρμογών στους χώρους πέριξ της πλατείας, για τεχνική λύση στην απορροή των όμβριων υδάτων και για την απαλοιφή περγκολών στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας),
  4. στην ανάθεση περί προσαρμοστικής μελέτης που έκανε η οικονομική επιτροπή στον αρχικό μελετητή του έργου κο Βασίλειο Κουρκουτά και υπέγραψαν ο μελετητής και εκ μέρους του δήμου Θέρμου, ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και Δήμαρχος Θέρμου με ποσό αμοιβής 3.874,50€,
  5. στην ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της  Τοπικής Κοινότητας Θέρμου γα απαλοιφή των περγκολών στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας (απόφαση 13 Απριλίου 2015),
  6. στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14 Απριλίου 2015 όπου μειοψήφησε η πρόταση του εκπροσώπου της  Πλειοψηφίας κ. Κωστακόπουλου Νίκου και υπερψηφίστηκε η πρόταση της μείζονος Αντιπολίτευσης (την ψήφισαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας).

 

Επειδή

όλα τα πιο πάνω είναι επιταγή σε οποιονδήποτε πιστεύει στο δημοκρατικό τρόπο διοίκησης διότι διαφορετικά μιλάμε για μοναρχία, μιλάμε για φασισμό, σας κάνουμε γνωστή την μεμπτή πρακτική του δημάρχου στο να γίνει το έργο όπως ήταν αρχικά,  σε αντίθεση,  με το τι θέλει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες του Θέρμου, όπως φαίνεται  και   από τα παρακάτω.

  1. Το Δεκέμβριο του 2014 σε Δημοτικό Συμβούλιο όπως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, είχαμε επιστήσει την προσοχή για το χρόνο υλοποίησης της προσαρμοστικής μελέτης.
  2. Σε ερωτήματα Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού μας στις 05/07/2015 ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΡΜΟΥ δηλ.

α) τι έχει γίνει με τη παραλαβή της προσαρμοστικής μελέτης και

β) σε τι γραπτές ενέργειες έχει προχωρήσει προκειμένου να υλοποιηθεί η προαναφερθείσα σύμβαση δηλ. επιστολή, εξώδικο μέχρι και να απευθυνθεί στο ΜΕΕΠ του υπουργείου. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Κατόπιν αυτού,  ο προαναφερόμενος  Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού μας, υποβάλλει ξανά το ερώτημά του στις 07/10/2015 με μνεία στον Καλλικράτη για την υποχρέωση του Δημάρχου να απαντήσει, άρθρο 61 παρ.3 και απαντά ο Δήμαρχος στις 19/10/2015 όταν ξεκινάει το έργο,  με τα εξής:

Έγγραφο 15795/23-6-15 από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου για παρατηρήσεις που αφορούν την προσαρμοστική μελέτη που ποτέ δεν μας ενεχείρισε.

Σε αυτά προσθέτει και τα έγραφα 1690/4-5-15, 1953/22-5-15 προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου,  χωρίς όμως να τα κοινοποιεί στον προϊστάμενο και στο Δήμαρχο Μεσολογγίου ενώ θα έπρεπε λόγω της καθυστέρησης της θεώρησης της προσαρμοστικής μελέτης. Στο δε έγγραφο 2672/3-7-2015 που απευθύνεται και στον κο Κουρκουτά,  δεν του στέλνει εξώδικο καθότι έχει παρέλθει ο χρόνος του συμφωνητικού και ούτε του ορίζει χρόνο προκειμένου να τακτοποιήσει τις παρατηρήσεις της επιβλέπουσας του έργου. Bάζει δε και άλλα θέματα, όπως την πέτρα στο νότιο τμήμα της πλατείας (που ποτέ δε συζητήσαμε και δε συμφωνήσαμε με τον μελετητή).

Και ενώ όταν, η πλακόστρωση στο δρόμο νότια της πλατείας δεν έχει γίνει, όταν,  το χρονοδιάγραμμα έχει προσπεραστεί και όταν, τα δίχτυα στα πλατάνια δεν έχουν τοποθετηθεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανομοιομορφία μιας και ο κάθε επαγγελματίας προσπαθεί να λύσει μόνος του το πρόβλημα που αντιμετωπίζει,

ο κος Δήμαρχος, αντί να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσει συστράτευση όλων στα θέλω του Δημοτικού Συμβουλίου και της Λαϊκής Συνέλευσης απαιτώντας να γίνουν πρώτα εκείνα τα δυο κομμάτια, ξεκινάει γρήγορα το υπόλοιπο «Γ» της πλατείας. Η πρόθεση του είναι λοιπόν ολοφάνερη.

 

Πληροφορούμε δε το σώμα, πως όταν ο μελετητής δεν εφαρμόζει τη σύμβαση έχει προβλήματα στο ίδιο το πτυχίο του, αν τον καταγγείλει ο δήμος στο αρμόδιο Υπουργείο.

Εξάλλου

τα έργα του ΕΣΠΑ τροποποιούνται, όπως απεδέχθη η διαχειριστική αρχή όταν πήγαμε και συναντήσαμε τη διευθύντρια και τα στελέχη της, αρκεί αυτοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη και την εξουσία, να υλοποιούν τα συμφωνηθέντα.

Δυστυχώς,  η  πρακτική αποδεικνύει,  ότι εντέχνως από μόνος του ο κος Δήμαρχος αποφασίζει να γίνει το έργο όπως αρχικά είχε μελετηθεί.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...