Καταδίκη Επίθεσης κατά κλιμακίου του ΣΕΠΕ που διενεργούσε ελέγχους στο Παζάρι.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ

Ναύπακτος, 2 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδίκη Επίθεσης κατά κλιμακίου του ΣΕΠΕ
που διενεργούσε ελέγχους στο Παζάρι

Την περασμένη Παρασκευή 30/10/2015, κατά τη διάρκεια διενέργειας κοινού ελέγχου από το ΣΕΠΕ και το Λιμεναρχείο Ναυπάκτου, στο Παζάρι, οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από οργανωμένη ομάδα ατόμων, τα οποία με χειροδικίες, απειλές και προπηλακισμούς, ανάγκασαν τους ελεγκτές να αποχωρήσουν από το χώρο του Παζαριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το γεγονός από τα ΜΜΕ διαφέρει από αυτά που πραγματικά διαδραματίστηκαν στο χώρο του Παζαριού.
Το Ε.Κ.Ν.Δ. καταδικάζει απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός τραμπουκισμού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βίαιη ενέργεια, η οποία σκοπό έχει την τρομοκρατία του ελεγκτικού μηχανισμού και των εργαζομένων και εν τέλει την εδραίωση της παρανομίας στην αγορά εργασίας.
Οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ είναι και αυτοί εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το έργο της προστασίας των εργαζομένων από την αδήλωτη εργασία, πόσο δε μάλλον όταν οι εισφορές και οι φόροι που δεν καταβάλλονται γίνονται κέρδη στις τσέπες των επιτήδειων, τα οποία μάλιστα δεν μένουν καν στην πόλη της Ναυπάκτου.
Ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας να προβεί άμεσα σε ενέργειες προστασίας των εργαζομένων και νομικής θωράκισης από τέτοια στοιχεία που σκοπό έχουν την ακύρωση του ελεγκτικού έργου.
Ζητάμε από το Λιμεναρχείο Ναυπάκτου να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Ζητάμε από το Δήμο Ναυπακτίας, ως αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του θεσμού του Παζαριού, να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 
Από το Ε.Κ.Ν.Δ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΦΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ

  2. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΕΡΝΕ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...