Καταδικάστηκε σε ένα μήνα φυλακή ο Τούρκος εισαγγελέας που ζητά πολιτικό άσυλο

Σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα με τριετή αναστολή καταδικάστηκε το απόγευμα, ο Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος έφτασε μαζί με πρόσφυγες στη Χίο και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας astraparis, ο 50χρονος εισαγγελέας, που εμφανίστηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι – χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, παρά μόνον με μεταφράστρια- ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, αρνήθηκε να λάβει προθεσμία τριών ημερών που του πρότεινε η πρόεδρος του δικαστηρίου και ζήτησε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσής του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου τόνισε ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα παρέμεινε κρυμμένος και χωρίς καμία επαφή με την οικογένειά του, φοβούμενος ότι θα είχε την τύχη χιλιάδων άλλων δικαστικών και εισαγγελέων που η κυβέρνηση Ερντογάν έχει φυλακίσει.

Πλήρωσε τον διακινητή για να μπει στην βάρκα

Την περίοδο μετά το πραξικόπημα, πρόσθεσε, αναζητούσε διαρκώς τρόπο να διαφύγει από την Τουρκία στην Ελλάδα. Δήλωσε ότι έχει πράσινο διαβατήριο, που σημαίνει ότι μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς βίζα στην χώρα μας, αλλά δεν το έπραξε γιατί το πιθανότερο ήταν ότι θα γινόταν αντιληπτός.

Σε συνεννόηση με έναν φίλο του, ο τελευταίος του πρότεινε να ακολουθήσει την διαδρομή των προσφύγων και των μεταναστών, πράγμα που τελικά έκανε.

Στην σχετική ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου είπε ότι πλήρωσε χρήματα στον άνθρωπο που τον έβαλε στην βάρκα, με την οποία έφτασε στη Χίο και διεσώθη μαζί με άλλους έξι Σύριους πρόσφυγες, ανοιχτά της Αγίας Ελένης.

Στη ΒΙΑΛ για καταγραφή μαζί με τους πρόσφυγες

Μετά την καταδίκη του ο Τούρκος εισαγγελέας αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε από τους λιμενικούς στο λιμεναρχείο Χίου.

Στη συνέχεια επρόκειτο να οδηγηθεί στο hotspot της ΒΙΑΛ, όπου και θα ακολουθηθεί και για τον ίδιο η διαδικασία που εφαρμόζεται για όλους τους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η ΕΥΠ, η οποία «ανέκρινε» τον Τούρκο εισαγγελέα και φυσικά ενημέρωσε αρμοδίως την πολιτική ηγεσία για το περιστατικό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...