Καταλονία: Για «ανταρσία» διώκεται ο αρχηγός της αστυνομίας από δικαστήριο της Μαδρίτης

Καταλονία: Για «ανταρσία» διώκεται ο αρχηγός της αστυνομίας από δικαστήριο της Μαδρίτης

Δίωξη κατά του αρχηγού της αστυνομίας της Καταλονίας έχει ξεκινήσει από εθνικό δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας , με την κατηγορία της «ανταρσίας».

Σήμερα το πρωί, είχαν κληθεί για κατάθεση οι Χοσέπ Λουίς Τραπέρο , οι αναπληρωτές του όπως επίσης και οι επικεφαλής δύο ενώσεων , οι οποίοι είναι υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Ο Τραπέρο, ο οποίος έχει γίνει πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς υπ’ αυτόν διεξήχθησαν οι έρευνες για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών , οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς, δεν προέβη σε δηλώσεις.

Διώξεις έχουν ασκηθεί μάλιστα όχι μόνο κατά του Χοσέπ Λουίς Τραπέρο αλλά και  της Τερέσα Λαπλάνα, μιας άλλης αξιωματούχου της καταλανικής αστυνομίας, του Ζόρντι Σάντσες και του Ζόρντι Κούσαρτ, προέδρων των δύο πιο ισχυρών αυτονομιστικών ενώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) και της Omnium.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο λόγος που τους έχουν ασκηθεί διώξεις είναι η «έρευνα για ανταρσία» στις διαδηλώσεις που έγιναν  στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Τους κατηγορούμενους, συνόδευε  μία μικρή ομάδα Καταλανών αυτονομιστών βουλευτών, αλλά και  Βάσκοι  εθνικιστές βουλευτές όπως και αριστεροί αυτονομιστές.

1

Όμως, στους αριστερούς αυτονομιστές δεν δόθηκε άδεια ώστε να εισέλθουν εντός της δικαστικής αίθουσας.

Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο, να ζητηθεί η προφυλάκιση των κατηγορουμένων, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάθεσης τους, όμως δεν έχε γίνει προς το παρόν καμία τέτοια επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304167-Katalonia-Gia-antarsia-dioketai-o-archegos-tes-astynomias-apo-dikasterio-tes-Madrites ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...