Κατασχέθηκαν τα κότερα, οι βίλες και οι λογαριασμοί του Λιακουνάκου

Κατασχέθηκαν τα κότερα, οι βίλες και οι λογαριασμοί του Λιακουνάκου

Σφίγγει ο κλοιός για τον Γιάννο

Παραπέμφθηκε για κακούργημα στενός συνεργάτης του Παπαντωνίου για το σκάνδαλο με τα Απάτσι

ΣΟΚ ΕΧΕΙ προκαλέσει στην κοσμική Αθήνα που αυτές τις ημέρες μετακομίζει στα σαλέ της Ελβετίας η είδηση ότι η Νατάσσα Λιακουνάκου έχει μείνει χωρίς κότερο, ακίνητα και κοσμήματα!

Οι… ανάλγητοι εισαγγελείς στέρησαν από την κοσμική Νατάσσα τη δυνατότητα να κάνει επίδειξη όπως κάθε χρόνο στα σαλέ της Ελβετίας και στη συνέχεια να εμφανιστεί όπως συνηθίζει στα πολυτελή στέκια του Μανχάταν, μέχρι να περάσει ο χειμώνας για να μετακομίσει στην Μύκονο, για να οργανώσει τα γνωστά πάρτι με τα οποία ασχολούνται τα κοσμικά περιοδικά.

Όπως καταλαβαίνετε το πάρτι με τους μεσάζοντες που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Η Δικαιοσύνη αυτή τη φορά δεν περιορίζεται σε προφυλακίσεις των βαρόνων των εξοπλιστικών και των διαπλεκόμενων που λυμαίνονται τις προμήθειες και τις μεγάλες δουλειές, λαδώνοντας πολιτικούς κρατικούς αξιωματούχους και κόμματα.

Αντίθετα προχωράει σε κατασχέσεις του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των μεσαζόντων, των εμφανών και των αφανών. Η απόφαση πιλότος για κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων σε υποθέσεις διαφθοράς αλλάζει ριζικά το σκηνικό.

Γιατί οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν δεσμεύουν μόνο τα εμφανή περιουσιακά στοιχεία όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς αλλά το σύνολο των εταιρειών μέσα από τις οποίες ξεπλένουν τα κλεμμένα.

Ειδικά στην περίπτωση Λιακουνάκου ο οποίος παραπέμφθηκε για κακουργηματική απάτη και για τα Απάτσι μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Γιάννου Παπαντωνίου, Σπύρο Τραυλό, η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες κατάσχεσης για τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις που έχει στη Μόσχα.

Σύμμαχος της Δικαιοσύνης είναι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και οι αμερικανικές αρχές οι οποίες δίνουν πλέον όλα τα στοιχεία για πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε κακουργηματικές απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης έχουν προκαλέσει πανικό στο σύστημα της διαπλοκής γιατί βρίσκονται σε φάση ώριμης δικαστικής διερεύνησης εκατοντάδες σκανδαλώδεις υποθέσεις σε βάρος του δημοσίου. Οι μεγαλόσχημοι παράγοντες από το χώρο των μεσαζόντων, οι έμποροι όπλων, εργολάβοι που ζημίωσαν με δισεκατομμύρια ευρώ το δημόσιο, προμηθευτές του δημοσίου και άλλοι αεριτζήδες, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και των λογαριασμών που έχουν σε ξένες τράπεζες.

Πολλοί από αυτούς αναμένεται να πάρουν το δρόμο για τον Κορυδαλλό για να συναντήσουν τον Λιακουνάκο, τον Δαφέρμο, τον Άκη, τον Σμπώκο και άλλους παράγοντες της διαπλοκής και της πολιτικής που φιλοξενούνται στο ευαγές ίδρυμα.

Η νέα δίωξη Λιακουνάκου καίει στην κυριολεξία και τον Γιάννο Παπαντωνίου. Κορυφαία δικαστική πηγή αποκάλυψε στην kontra news ότι το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος δεν υπόκειται σε καμιά παραγραφή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εξελίξεων και μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα, για τον πρώην υπουργό που… αυτομόλησε στο Πακιστάν παριστάνοντας τον καθηγητή.

Στη Βουλή η δικογραφία

Ένα βήμα πριν βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τις διωκτικές αρχές, είναι ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, νυν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πακιστάν.

Ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται ήδη για τυχόν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των Λέοπαρντ, και τώρα ζητείται από τη Βουλή να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του για δεύτερη υπόθεση στην οποία έχει σχέση ο Θωμάς Λιακουνάκος.

Η νέα δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου στάλθηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς και αφορά τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της σύμβασης για την προμήθεια των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος $ 594 εκατομμυρίων. Η δίωξη που ήδη ασκήθηκε αφορά:

– Τον πρώην Γενικό Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλό και

– Eπτά υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

– Επίσης, ποινική δίωξη ασκήθηκε, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω αξιόποινη πράξη.
Η τέταρτη

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί την τέταρτη περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς για εξοπλιστικό πρόγραμμα στο οποίο έχει εμπλοκή ο Θωμάς Λιακουνάκος, μετά από εκείνες του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου για τον Ελληνικό Στρατό, των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων στο πλαίσιο της προμήθειας των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL και του Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου ERIEYE, στο πλαίσιο της οποίας κρατείται προσωρινά, τις οποίες, επίσης,  επεξεργάστηκαν οι ίδιοι εισαγγελείς.

Η υπόθεση

Η έρευνα για τα αντισταθμιστικά ξεκίνησε με παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου, από τους  Επίκουρους Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου, μετά το πέρας της οποίας ο Αντώνιος Ελευθεριάνος άσκησε την ποινική δίωξη.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης πραγματοποιήθηκε ανάλυση των προγραμμάτων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Γραφείο της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς και προέκυψε ότι η Σύμβαση  22/2003 υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα  με τα αποτελέσματα:

– Υπογράφηκαν τελικά υποχρεώσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία χαμηλότερης αξίας κατά $ 14 εκατομμύρια σε σχέση με εκείνο που απαιτούσε ο νόμος, ενώ η αναπροσαρμογή λόγω της παρόδου χρόνου της ονομαστικής αξίας των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων πραγματοποιήθηκε κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να είναι χαμηλότερη κατά $ 2,5 εκατομμύρια σε σχέση με εκείνη που θα προέκυπτε εάν εφαρμόζονταν οι κείμενες διατάξεις.

– Παράλληλα, τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αντικείμενο την ανάπτυξη προγράμματος ψηφιοποίησης πυροβολικού μάχης και τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση του συστήματος “ΔΑΙΔΑΛΟΣ” εκτελέσθηκαν κατά τρόπο ώστε η αξία των υλικών και υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ήταν χαμηλότερη κατά περίπου $ 9 εκατομμύρια, αυτή τη φορά με αντίστοιχη ωφέλεια της εταιρείας SONAK, ιδιοκτησίας του Θωμά Λιακουνάκου, η οποία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση προσφοράς ισάξιων υλικών και υπηρεσιών προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεύτερη δικογραφία για τον κ. Παπαντωνίου

Αντίγραφα της δικογραφίας διαβιβάζονται στη Βουλή των Ελλήνων μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, Υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά το χρόνο υπογραφής της Σύμβασης 22/2003.

Το περασμένο καλοκαίρι η εισαγγελία διαφθοράς είχε αποστείλει και άλλη δικογραφία στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σκοπός είναι να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του κ. Παπαντωνίου -για το διάστημα από τον Οκτώβρη του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004- σχετικά με τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη, στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...