Καταφύγιο Ναυπακτίας: Επίσκεψη στον νερόμυλο και στον καταρράκτη (Βίντεο).

-Ένα μοναδικό οδοιπορικό του Nafpaktianews με εικόνες που δεν έχετε ξαναδεί

Πνιγμένο μέσα στο πράσινο,με πλούσια και άφθονα νερά,το Καταφύγιο της Ορεινής Ναυπακτίας αποτελεί σημείο ξεκούρασης της ψυχής και του νου.

Σ’αυτή την ευλογημένη γωνιά του τόπου μας,όπου οι κάτοικοι κοιτούν τους επισκέπτες μόνο στα μάτια,υπάρχουν σημεία που κάποιος με την καθοδήγηση των ντόπιων,μπορεί να επισκεφθεί τον παλιό πέτρινο νερόμυλο όπου οι κάτοικοι τα παλιότερα χρόνια,έφερναν εδώ τους καρπούς της γης,να τους αλέσουν για να τους θρέψουν,αλλά και τον εντυπωσιακό καταρράκτη.

Ο νερόμυλος αυτός χάρη στο μεράκι και την επίμονη προσπάθεια των ντόπιων και την οικονομική αρωγή αποδήμων χωριανών από την Αμερική,ανακαινίσθηκε και αποτελεί πλέον χώρο επισκέψιμο.Ο καθένας μπορεί να δει από κοντά όλη τη διαδικασία που χρειαζόταν ώστε το σιτάρι ή το καλαμπόκι να γίνει αλεύρι με τη δύναμη του νερού που αποτελεί και την κινητήρια δύναμη του μύλου.

Το Nafpaktianews  επίσης επισκέφθηκε και τον γραφικό καταρράκτη του χωριού λίγο νοτιότερα του νερόμυλου,που επίσης αποτελεί μοναδικό θέμα και χώρο όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το μεγαλείο της φύσης και του υδάτινου στοιχείου.

Εδώ είναι που ο δήμος θα πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας ώστε να διανοιχτούν μεγαλύτερα μονοπάτια που θα κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση στα σημεία με στόχο τη συνολικότερη ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος του χωριού.

-Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους τον Αλέξανδρο Παπαδογεωργόπουλο μέλος του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού,τον Φίλιππα Θεοδωρόπουλο κάτοικο και ψυχή των ενεργειών ανάδειξης και συντήρησης του νερόμυλου,τον Νικόλαο Ζορμπά ταμία του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Καταφυγίου και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο του Καταφυγίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...