Κατερίνα Μπισμπίκη: Ελεύθερο το κάθε μέλος να διεκδικεί αξιώματα με δημοκρατικές διαδικασίες.

Mε την ανάρτηση του Nafpaktianews της σημερινής συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου με θέμα την παραίτηση της γραμματέως του κ.Κατερίνας Μπισμπίκη λόγω της συμμετοχής της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδιασμό του Θανάση Παπαθανάση η ίδια μας απέστειλε παράγραφο του καταστατικού της λειτουργίας των οργάνων του κινήματος που γίνεται λόγος για την ελεύθερη συμμετοχή κάθε μέλους σε διεκδίκιση αξιώματος μέσω δημοκρατικών διαδικασιών.
Αναλυτικά αναφέρει:
Το ΠΑΣΟΚ διασφαλίζει σε κάθε Μέλος το δικαίωμα συμμετοχής στη διεκδίκηση αξιωμάτων, στην αξιολόγηση και στην αξιοκρατική ανάδειξη μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και βάσει της δράσης και προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.
Άρθρο 9 Λογοδοσία – Ανάκληση 6. Όλα τα αιρετά όργανα μπορούν να ανακληθούν από τα σώματα που τα εξέλεξαν.
Η ανάκληση γίνεται για συγκεκριμένους λόγους που θα προσδιορίζονται ειδικά, μετά από αιτιολογημένη γνώμη και απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών. 7. Η απόφαση ανάκλησης για τα άμεσα εκλεγμένα όργανα λαμβάνεται από το ½ +1 του αριθμού των μελών και φίλων που συμμετείχαν στην διαδικασία εκλογής τους. 8. Οι διαδικασίες λογοδοσίας, αξιολόγησης και ανάκλησης, ρυθμίζονται από Κανονισμό, τον οποίο εισηγούνται η ΕΚΑΠ και ο Συνήγορος.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...