Κατρακυλάει το ευρώ: Στο 0,98 η ισοτιμία με το ελβετικό φράγκο

Κατρακυλάει το ευρώ: Στο 0,98 η ισοτιμία με το ελβετικό φράγκο
Ενα ελβετικό φράγκο ισούται με 0,98 ευρώ αυτή την ώρα στις διεθνείς χρηματαγορές.
Η ισοτιμία αυτή είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ από την ίδρυση του ευρώ. Μόνο τις δύο τελευταίες μέρες το ευρώ υποτιμήθηκε έναντι του ελβετικού φράγκου πάνω από 25%. Αντίστοιχη είναι η συμπεριφορά του ευρώ και με τις ισοτιμίες των υπόλοιπων νομισμάτων, κάτι που δείχνει ότι πλέον σε όλες τις αγορές του πλανήτη φαίνεται να υπάρχει «ξεπούλημα» περιουσιακών στοιχείων που αποτιμώνται σε ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει φτάσει στο 1,1409, επίπεδο που είχε να δει από τον Αύγουστο του 2003!

Αντίστοιχη είναι και η πτώση στην ισοτιμία του ευρώ με την στερλίνα, όπου μία στερλίνα αξίζει 1,32 ευρώ, επίπεδο που δεν είχε διαμορφωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2008.

Οι διεθνείς αναλυτές λένε ότι πλέον κανένας πελάτης τους δεν εμπιστεύεται το ευρώ και γι’ αυτό -όπως αναφέρουν- λαμβάνουν συνεχώς εντολές πώλησης ομολόγων και συναλλάγματος σε ευρώ, αφού οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης συνολικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους 12 μήνες σωρευτικά, το ευρώ έχει υποτιμηθεί σε σχέση με τα βασικά ξένα νομίσματα από 20% μέχρι 25%.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...