Κατρούγκαλος: Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα

Σάββατο 11/06/2016 – 14:15Γιώργος Κατρούγκαλος«ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ»
Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σε αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα η Ολγα Γεροβασίλη.
Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δίνει το λόγο στους πολίτες για ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή η ιδιωτικοποίηση του νερού και της ενέργειας, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, αλλά διευκρίνισε, μιλώντας στην εφημερίδα «Είδηση» ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τις διαδικασίες της Βουλής.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, περί εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι από μόνο του αυτό δεν λέει κάτι, «είναι όμως ένα κομμάτι του ψηφιδωτού μιας συνολικής αλλαγής που θα προτάξει για το πολιτικό σύστημα».
Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και ότι δεν θέτει καν το ΔΝΤ τέτοιο ζήτημα.
Τέλος, σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις τόνισε ότι «η οποία υποχώρηση γίνει θα είναι σχεδόν διαδικαστική. Στο ποιο όργανο θα αποφασίζει στο δικαίωμα για απεργία… Η συζήτηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων δεν φαίνεται να μας οδηγεί σε δυσάρεστες εκπλήξεις».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...