Κατρούγκαλος: Ιστορική δήλωση της ΕΕ που εκθέτει την Τουρκία σαν κράτος – ταραξία

Κατρούγκαλος: Ιστορική δήλωση της ΕΕ που εκθέτει την Τουρκία σαν κράτος – ταραξία

Όσον αφορά τις εξελίξεις με το όνομα της ΠΓΔΜ, την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, την τακτική της Τουρκίας με την επιθετική ρητορική της, τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τις προηγούμενες συνταγματικές αναθεωρήσεις μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά – Κοφτά» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στε ραδιοφωνική εκπομπή “Στο Κόκκινο” ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η Τουρκία απομονώνεται με την πολιτική που ακολουθεί αφού αντί να χτίζει γέφυρες τις γκρεμίζει «ούτε κατά τη γνώμη πρόκειται να εξελιχθεί αυτή η φραστική επιθετικότητα σε κάτι θερμότερο» όπως σημείωσε αν και ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να συμβεί από λάθος ή από ατύχημα. Δήλωσε ότι «ούτε διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι και να παραχωρήσουμε το οτιδήποτε» και η πολιτική μας είναι αυτή της ήρεμης δύναμης.

«Διαπιστώνω κλιμάκωση της φραστικής επιθετικότητας» εκ μέρους της Τουρκίας εντούτοις το ποιοτικά διαφορετικά πολιτικό κλίμα αυτών των ημερών σε σχέση με άλλες περιόδους κλιμάκωσης της επιθετικότητας είναι ότι «έχουμε μια για πρώτη φορά ιστορική δήλωση εκ μέρους της ΕΕ που χαρακτηρίζει κάθε συμπεριφορά ανάλογη της Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου σαν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου άρα η συνηθισμένη συμπεριφορά της Τουρκία να παραβιάζει το FYR, τον εθνικό εναέριο χώρο μας ή τα εθνικά μας ύδατα που μέχρι πριν λίγο καιρό είχε τον χαρακτήρα της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου τώρα μετά την απόφαση αυτή δεν προκύπτει πια ως μια προσπάθεια πολιτικοστρατιωτική να αμφισβητήσει το νομικό καθεστώς  χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα σαν παράβαση, παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και την εκθέτει σαν κράτος – ταραξία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος.

Εξήγησε δε ότι αυτή τη τακτική εκ μέρους της Τουρκίας υποβαθμίζει το διπλωματικός της κεφάλαιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/327292-Katroygkalos-Istorike-delose-tes-EE-poy-ekthetei-ten-Toyrkia-san-kratos-taraxia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...