Κατρούγκαλος: Μόλις 251.000 συνταξιούχοι με διπλή σύνταξη θα θιγούν από τις εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ

«ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ»                                                                        

«Με την αύξηση του 6% των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ η πλειοψηφία των συνταξιούχων θα δει μικρή αύξηση στο ποσό που λαμβάνει», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι θα θιγούν μόλις 251.000 συνταξιούχοι με παραπάνω από μια σύνταξη.

«Δεν θα κοπούν οι προνοιακές παροχές από τους συνταξιούχους και θα υπάρξει αναδιάρθρωση των επιδομάτων που καταβάλλονται», σημείωσε η Θεανώ Φωτίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έπειτα από την επίσημη κατάργηση του αγγελιόσημου την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό, την προσεχή Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των εργοδοτών και των εργαζομένων στον Τύπου, προκειμένου να εξεταστούν οι πιθανές λύσεις.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξέφρασε την έκπληξή του για τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με «τη δήθεν αιφνίδια κατάργηση του αγγελιοσήμου».

Όπως εξήγησε, από την αρχή προσπαθήσαμε να σώσουμε το αγγελιόσημο ως έναν οιονεί εργοδοτικό πόρο. Ωστόσο, συνέχισε, κάτι τέτοιο δεν καταφέραμε να το επιτύχουμε.

«Ζητήσαμε μία παράταση της κατάργησης αρχικά έως τον Ιούλιο και σε δεύτερη φάση, έως τις 15 Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

«Είχα ενημερώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι αυτή ήταν η τελευταία παράταση και επομένως, δεν πρόκειται ούτε για σοκ, ούτε για αιφνίδιο θάνατο», κατέληξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...