Κινητή Ιατρική Μονάδα προσφορά της Μονής Βατοπαιδίου στην Ι.Μ.Κισάμου (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Κινητή Ιατρική Μονάδα προσφορά της Μονής Βατοπαιδίου στην Ι.Μ.Κισάμου (Φωτογραφίες & Βίντεο)
Το Αννουσάκειο Ίδρυμα-Θεραπευτήριο της Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου δέχθηκε άλλη μία μεγάλη ευεργεσία από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Πρόκειται περί την δωρεά Κινητής Ιατρικής Μονάδας, η οποία εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής πρόνοιας, στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Η Μονάδα είναι εξοπλισμένη με: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόντιορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α., θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και θα ενταχθεί στις προνοιακές δράσεις του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου.

Θα κινείται στην ευρύτερη περιοχή και θα προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε άτομα κοινωνικά-οικονομικά αδύναμα, χρήζοντα ανάγκης, ως επίσης και στην μαθητιώσα νεολαία του τόπου, σε συνεργασία με τις Δνσείς Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κατάρων κ. Μακάριος. Παρών και ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου μετείχαν στην σεμνή αυτή τελετή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον χαιρετισμό του εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς την Ι.Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενο αυτής κ. Εφραίμ για το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι με την ευεργετική αυτή προσφορά προς το Αννουσάκειο «Η αγάπη γίνεται πράξη».

Σημείωσε δε ότι η Ι. Μονή Βατοπαιδίου στηρίζει, ουσιαστικά και αθόρυβα, το κοινωνικό, προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου ποικιλότροπα και πολύπλευρα.

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ σημείωσε πως η I. Μονή Βατοπαιδίου «συνεχίζει την παράδοση της να συνδυάζει την νήψη, την προσευχή και την άσκηση με την ιεραποστολή», καθώς όπως είπε ο άνθρωπος είναι δισυπόστατος, σώμα και ψυχή και η Εκκλησία οφείλει να αγωνιά και να φροντίζει την ανθρώπινη ύπαρξη στο σύνολο της. Χαιρέτισε, με λόγους θερμούς, το έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος, το οποίο όπως είπε, «είναι έργο πνοής και ζωής».

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρνατουτάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Καστανάκης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...