Κλείδωσαν οι όροι του Debate ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Κλείδωσαν οι όροι του Debate ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Μετά τις χλιαρές και κατά βάση αρνητικές κριτικές που δέχτηκε το debate των επτά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν σε μια νέα φόρμα για την τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Φαίνεται πως το “θέαμα” θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρον τη Δευτέρα, με μεγαλύτερη διάδραση, περισσότερο διάλογο ανάμεσα στους Τσίπρα – Μεϊμαράκη και λιγότερες θεματικές ενότητες που ίσως επιτρέψουν εις βάθος συζήτηση σε κάποια βασικά θέματα, μόλις πέντε μέρες πριν τις εκλογές.
Η τηλεμαχία θα ξεκινήσει στις 21.00 και όχι στις 22.00 όπως είχε διαρρεύσει τη Δευτέρα, ενώ θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες, οι οποίες θα είναι “εσωτερική” και “εξωτερική” πολιτική. Αυτή τη φορά, προβλέφθηκαν δύο διαλείμματα στη διάρκεια του debate για να μην τραβήξει και κουράσει όπως εκείνο της περασμένης Δευτέρας.
Το τηλεοπτικό φορμάτ περιλαμβάνει τρεις γύρους ερωτήσεων. Στον πρώτο γύρο θα απευθύνουν ερώτηση οι δημοσιογράφοι, στη συνέχεια ο ένας πολιτικός στον άλλον απευθείας και τέλος ερώτηση θα υποβάλει ο συντονιστής της βραδιάς Πάνος Χαρίτος.

Το buzzer και η δυνατότητα παρέμβασης

Εκείνο που φαίνεται να ζωντανέψει λίγο τη συζήτηση είναι η δυνατότητα παρέμβασης στις απαντήσεις τους ενός στον άλλο, μία σε κάθε τοποθέτηση. Θα μπορεί με άλλα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας να παρέμβει στην απάντηση Μεϊμαράκη κάνοντας την τοποθέτησή του επ’ αυτής και το αντίστροφο. Μάλιστα, οπως γράφει το news247 γίνεται συζήτηση για τη δυνατότητα να μπει κουμπί γι’ αυτό το σκοπό. Όπως και στην πρώτη τηλεμαχία, οι δημοσιογράφοι έχουν και σε αυτή την τηλεμαχία το δικαίωμα follow up.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...