Κληρικολαϊκή Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος,

Την Πέμπτη 3 Απριλίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε Κληρικολαϊκή Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου ως Τοποτηρητού, παρουσία και του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Φωκίδος κ. Αθηναγόρου. Στην Σύναξη μετείχαν όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των εγγύτερων Ενοριών.

Την Σύναξη προλόγισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόλαος Καραγιάννης, αναφερόμενος στο πρόσωπο και την προσφορά του απερχομένου Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρου, ευχαριστώντας τον εκ μέρους όλων των Ιερέων για την πατρική πολυχρόνια μέριμνά του, και παρουσιάζοντας τον Τοποτηρητή κ. Ιερόθεο.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου πρ. Φωκίδος με θέμα την Ιερωσύνη.

Έπειτα μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος, αναπτύσσοντας τρία θέματα: α) Ποιά είναι η Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και ποιά η θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία, β) Το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Φωκίδος Αθηναγόρου, γ) Η έννοια και οι αρμοδιότητες του Τοποτηρητού, σύμφωνα με το Κανονικό Δίκαιο και την Εκκλησιαστική Νομοθεσία, και ποιά θα είναι η δική του διακονία ως Τοποτηρητού στην συγκεκριμένη Ιερά Μητρόπολη.
Στο τέλος και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος απάντησε σε ερωτήσεις των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.
Πρίν την Σύναξη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος είχε συνεργασία με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο για θέματα της Μητροπόλεως και μετά το πέρας της Συνάξεως δέχθηκε στα Γραφεία της Μητροπόλεως εκπροσώπους Αρχών και Φορέων της Επαρχίας.
*
Ας σημειωθή ότι την προηγούμενη Πέμπτη, 27 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό στους Ιερούς Ναούς της Αμφίσσης και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Ιτέας, στο κτήριο του Γιαγτζείου Ιδρύματος, που διαθέτει την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων και την βιβλιοθήκη της Αμφίσσης και στο Στάλλειο-Γάτειο Γηροκομείο, όπου είχε συζήτηση με τους υπευθύνους των Ιδρυμάτων και το προσωπικό.
Την Παρασκευή 28 Μαρτίου τέλεσε την Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευπαλίου Δωρίδος. Μετά την ακολουθία και το θείο κήρυγμα τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε με θερμά λόγια ο Δήμαρχος του γειτονικού στην Ναύπακτο Ευπαλίου κ. Καπετζώνης.
*
Ανακοινώνεται επίσης ότι την Κυριακή Ε’ Νηστειών, 6 Απριλίου, ο Σεβ. Τοποτηρητής θα λειτουργήση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας και το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα χοροστατήση και θα ομιλήση στον τελευταίο φετινό Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αμφίσσης.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...