Κοιμηθείτε «γυμνοί»… κάνει καλό στην υγεία

Κοιμηθείτε «γυμνοί»… κάνει καλό στην υγεία

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 19/04/2016 – 23:48

Κοιμηθείτε «γυμνοί»… κάνει καλό στην υγεία

Πολλοί άνθρωποι τις κρύες νύχτες του χειμώνα επιλέγουν να φορούν τις πιτζάμες τους ενώ αντίθετα το καλοκαίρι δεν χρησιμοποιούν καλοκαιρινές πιτζάμες, αλλά κάποιο φανελάκι ή ίσως και μόνο τα εσώρουχα τους προκειμένου να νιώθουν άνετα και φυσικά να μην ζεσταίνονται.

Οι ειδικοί επισημαίνουν όμως ότι, εάν το επιτρέπουν οι θερμοκρασίες, καλό είναι να αποφεύγουμε ακόμη και τα εσώρουχα στον ύπνο!

Ο ύπνος χωρίς ρούχα και εσώρουχα επιτρέπει στα γεννητικά όργανα να «αναπνέουν» ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων και η επακόλουθη εκδήλωση λοιμώξεων.

Στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αναπτύσσονται βακτήρια, ιδιαίτερα εάν παρατηρείται έντονη εφίδρωση. Εκτιμάται ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους άντρες, καθώς ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά και η γονιμότητά τους.

«Συχνά λέω στους ασθενείς μου να κοιμούνται χωρίς εσώρουχα», δηλώνει η Δρ Αλίσα Ντουέκ, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο της Γυναικολογίας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τη γιατρό, εάν τα γεννητικά όργανα παραμένουν μονίμως καλυμμένα, ιδιαίτερα εάν το ύφασμα του εσώρουχου δεν επιτρέπει την απορρόφηση του ιδρώτα, αναπτύσσεται στην περιοχή υγρασία, η οποία επιτρέπει την εύκολη ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Αποτέλεσμα αυτού είναι συχνά η φαγούρα, ο δερματικός ερεθισμός και οι λοιμώξεις του δέρματος.

Η Δρ Ντουέκ συνιστά σε όσους επιμένουν να φορούν εσώρουχα στον ύπνο να επιλέγουν τουλάχιστον βαμβακερά υφάσματα και εσώρουχα με άνετη εφαρμογή. Το κλασικό λευκό, φαρδύ «εσώρουχο της γιαγιάς» είναι ιδανικό για τον ύπνο, τονίζει η γιατρός!

Ο Δρ Μπράιαν Στάιχνερ, διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου του Νιου Τζέρσεϊ αναφέρει με τη σειρά του ότι η ποιότητα του σπέρματος μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τα εσώρουχα, καθώς αναπτύσσονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του ύπνου. «Τα γεννητικά όργανα πρέπει να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία για να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής του σπέρματος», αναφέρει ο ειδικός.

Εκτός από τη γονιμότητα, ο ύπνος χωρίς ρούχα και εσώρουχα ωφελεί και την αρτηριακή πίεση, καθώς όταν το σώμα δροσίζεται επαρκώς τα επίπεδα της πίεσης παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...