Κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

-Η προχειρότητα και η ανικανότητα της δημοτικής αρχής συνεχίζεται

Ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις- δεσμεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής ήταν η εξαντλητική συζήτηση-διαβούλευση και συνεργασία με όλους τους φορείς για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία και ανάπτυξη του δήμου.

Δυστυχώς έχοντας ήδη ολοκληρώσει τρία χρόνια θητείας, η δημοτική αρχή Λουκόπουλου όχι μόνο δεν συζητά τα θέματα, αντίθετα τα προσπερνά κατά τη συνήθη πλέον τακτική της δια της πλαγίας οδού.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά η τακτική και οι τακτικισμοί της δημοτικής αρχής Λουκοπουλου.

Συγκεκριμένα το θέμα της αστικής ανάπλασης εντός του ιστορικού κέντρου στη Ναύπακτο δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο παρόλο που πρέπει να υποβληθεί μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα:

Η προτεινόμενη ανάπλαση αφορά το Τμήμα της Πόλης από το Δημαρχείο μέχρι την αρχή της οδού Θέρμου, με εξαίρεση το Στενοπάζαρο. Το τμήμα αυτό είναι ο πυρήνας της καστροπολιτείας, είναι αρχαιολογικός τόπος και νομικά βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία της αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Επομένως κάθε εργασία του Δήμου στο τμήμα αυτό της πόλης θα πρέπει να εγκρίνεται από τις αρμόδιες αρχαιολογικές αρχές και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ). Για λόγους που δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, κορυφαίο όργανο του Δήμου, δεν έχει συζητήσει το παραμικρό για το έργο αυτό που είναι το πιο σοβαρό και αφορά την ταυτότητα της πόλης μας. Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ή και συμμετέχουν στη διαδικασία που ο κ. Καρακώστας ως αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει ορίσει, αποκλείοντας το δημοτικό συμβούλιο.

Στην επιτροπή διαβούλευσης στις 9/6/2017 οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς,  σύλλογοι μηχανικών και αρχιτεκτόνων, διατύπωσαν σοβαρές επιφυλάξεις και ενστάσεις για το έργο της προτεινόμενης ανάπλασης.  Τότε ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έδωσαν  διαβεβαιώσεις ότι όλες οι επισημάνσεις και προτάσεις θα ενσωματωθούν στην προτεινόμενη μελέτη και θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τελική έγκριση μέχρι 15 Σεπτέμβρη που θα  υποβληθεί η πρόταση.  Μέχρι σήμερα δεν έγινε καμιά παρουσίαση και συζήτηση επί της μελέτης ούτε στη δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου ούτε στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (30/8/2017) έφερε για συζήτηση την προγραμματική σύμβαση με τα έργα που πρέπει να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΝ στο τμήμα της προτεινόμενης ανάπλασης (αλλαγή δικτύου ύδρευσης, λύματα, όμβρια κλπ) και σε παράρτημα που είναι αναπόσπαστο τμήμα της σύμβασης αναφερόταν στο συνολικό έργο της ανάπλασης. Προφανώς με πλάγιο τρόπο προσπάθησε να περάσει την ανάπλαση χωρίς καμία συζήτηση. Το ίδιο έκανε με αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Βέβαια μετά την αποκάλυψη της τακτικής της η δημοτική αρχή απέσυρε το θέμα. Επίσης το Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων της Περιφέρειας δεν εξέτασε σήμερα το φάκελο της ανάπλασης που είχε υποβάλει ο Δήμος για έγκριση επειδή δεν είχε εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των αρχαιολογικών αρχών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια και η δημοτική αρχή ξέχασε τις δεσμεύσεις της. Ουδέποτε έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το πιο σοβαρό θέμα της πόλης μας. Ουδέποτε ζήτησε προτάσεις. Αντίθετα  άρχισε το έργο στην οδό Αποκαύκου και των κάθετα σ’ αυτήν δρόμων, αποσπασματικά και χωρίς αδειοδοτήσεις με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ζητήματα νομιμότητας των παρεμβάσεων. Επίσης στην ίδια λογική των αποσπασματικών παρεμβάσεων και της δικών της επιλογών διαχειρίζεται το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης στο οποίο, με ευθύνη της, δεν συμπεριλαμβάνει  το Στενοπάζαρο!!!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να ψηφίσουν για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στην ταυτότητα του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου κάτω από την απειλή των ημερομηνιών που πρέπει να τηρηθούν για να υποβληθεί η πρόταση για χρηματοδότηση, παρόλο που η ανάπλαση αναμενόταν ως έργο από όλους και στα 3 χρόνια που πέρασαν θα μπορούσε να έχει συζητηθεί διεξοδικά.

Ναύπακτος 4-9-2017

Για τις Δημοτικές Παρατάξεις

 

  1. Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας                Γιάννης Μπουλές
  2. Αλλάζουμε Μαζί  τη Ναυπακτία                                Θανάσης Παπαθανάσης
  3. Ανανέωση και Δημιουργία                                         Γιώργος Γούλας


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...