Κοινό μέτωπο κυβέρνησης – τραπεζών βάζει «μπλόκο» στην πώληση των «κόκκινων» δανείων

Κοινό μέτωπο κυβέρνησης – τραπεζών βάζει «μπλόκο» στην πώληση των «κόκκινων» δανείων

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 10/02/2016 – 22:30

dragasakis

Προστασία της πρώτης κατοικίας από τα «κοράκια» ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Μπλόκο στην πώληση «κόκκινων» δανείων στα ξένα funds βάζουν κυβέρνηση και τράπεζες, που συμφώνησαν σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Η κυβέρνηση στην νέα πρότασή της, εισηγείται στους δανειστές να προστατευτούν οι πρώτες κατοικίες από τα «κοράκια» που έχουν κυκλώσει την ελληνική αγορά. 

Η συμφωνία επετεύχθη στην κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπροεδρίας  και σύμφωνα με πληροφορίες, θα χτιστεί «κοινή διαπραγματευτική γραμμή στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Επίσης θα μπει εξαίρεση από την πώληση αυτών των δανείων στους ξένους επενδυτές. Οι τράπεζες από την πλευρά τους, συμφώνησαν να μην πουλήσουν δάνεια, αλλά να προχωρήσουν σε ρύθμιση των  «κόκκινων» δανείων σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε αυτά να γίνουν εξυπηρετήσιμα.

Με το πλαίσιο για την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων που αφορούν πρώτη κατοικία, καταναλωτικά και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διαμορφώνεται αυτό το διάστημα, η ελληνική πρόταση στους θεσμούς, είναι η νομοθέτηση ειδικού καθεστώτος για την προστασία των μη εξυπηρετούμενων δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. 

Στο ελληνικό σχέδιο, δεν προβλέπεται κανένα εισοδηματικό και περιουσιακό κριτήριο, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ένα «φρένο» στις ανεξέλεγκτες πωλήσεις «κόκκινων δανείων», εισάγοντας συγκεκριμένα κριτήρια για τη μεταβίβαση των επιχειρηματικών δανείων και των δανείων των ελεύθερων επαγγελματιών.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...