Κοκαΐνη αξίας 100.000 ευρώ, στα χέρια των Αρχών

Κοκαΐνη αξίας 100.000 ευρώ, στα χέρια των Αρχών

Ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα 266 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, και πάνω από ένα κιλό κοκαΐνη, αλλά έπεσαν στο μπλόκο των τελωνίων! Δύο σημαντικές επιτυχίες στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και την καταστολή της λαθρεμπορίας ναρκωτικών ουσιών ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Και στις δύο περιπτώσεις, αφετηρία των φορτίων ήταν η Αλβανία, που έχει εξελιχθεί σε Κολομβία των Βαλκανίων.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, ο οδηγός του λεωφορείου της τακτικής λεωφορειακής γραμμής Σκόδρα – Τίρανα – Αθήνα και ο συνοδηγός του προσπάθησαν να διέλθουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια τελωνειακού ελέγχου, εντοπίστηκε από υπάλληλο του Τελωνείου Κακκαβιάς ένα συσκευασμένο πακέτο μέσα σε νάυλον σακούλα, συνολικού 1,072 gr ναρκωτικών ουσιών, πιθανώς κοκαΐνης, στις προσωπικές αποσκευές του οδηγού του λεωφορείου, στο ντουλαπάκι πάνω από το μπροστινό δεξί τροχό.

Η εκτιμώμενη τιμή των ναρκωτικών ουσιών είναι 100.000 ευρώ. Ακολούθησε κατάσχεση της ναρκωτικής ουσίας, δικογραφία και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Ο οδηγός και ο συνοδηγός διέφυγαν της σύλληψης .

Η δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο από τους υπαλλήλους της Δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων και με την συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών IRIS, εντοπίστηκε ποσότητα 266 κιλών ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, εντός 266 πλαστικών κυλινδρικών σωλήνων, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι με επιμέλεια ανά τέσσερις στις βάσεις στήριξης κενών πλαστικών κιβωτίων συσκευασίας, σε φορτηγό με χώρα προορισμού την Τουρκία, προερχόμενο από Αλβανία μέσω Π.Γ.Δ.Μ. Για την εν λόγω υπόθεση στάλθηκε σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Κιλκίς.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/329533-Kokaine-axias-100-000-eyro-sta-cheria-ton-Archon ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...