Κολομβία: Συγκρούσεις με 14 νεκρούς

Κολομβία: Συγκρούσεις με 14 νεκρούς
Δεκατέσσερις φερόμενοι ως αντάρτες των FARC σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με τον στρατό της Κολομβίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ένας ανώτατος αξιωματικός του στρατού.

«Έως χθες (Κυριακή) είχαμε καταμετρήσει 13 εξουδετερώσεις (ανταρτών) και σήμερα, συνεχίζοντας την καταμέτρηση, αναφέρθηκε ακόμη μία», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μπογοτά ο στρατηγός Χουάν Πάμπλο Ροντρίγκες.

Το πλήγμα αυτό εναντίον των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) σημειώνεται μία ημέρα πριν την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξάγονται μεταξύ των ανταρτών και της κολομβιανής κυβέρνησης στην Κούβα από το τέλος του 2012.

Οι μάχες μεταξύ των ανταρτών και του στρατού σημειώθηκαν «στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης επιχείρησης εναντίον του βορειοδυτικού μπλοκ των FARC», συνέχισε ο Ροντρίγκες.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται χωρίς να έχει συμφωνηθεί εκεχειρία στο πεδίο.

Στην Αβάνα, οι αρχές της Κολομβίας και οι αντάρτες έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε τρία σημεία που περιλαμβάνονται στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων: την αγροτική μεταρρύθμιση — ένα θέμα στο οποίο ανάγονται οι ρίζες του αντάρτικου και της γέννησης των FARC — τη συμμετοχή πρώην ανταρτών στην πολιτική ζωή αλλά και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Αύριο Τρίτη ξεκινούν οι συζητήσεις για το τέταρτο ζήτημα: την αποζημίωση των θυμάτων.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...