Κομισιόν: Άμεσα η αποδέσμευση 30 εκατ. για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Κομισιόν: Άμεσα η αποδέσμευση 30 εκατ. για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Επιβεβαίωσε η Κομισιόν ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με τη σύσταση της ρυθμιστικής αρχής που θα διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι τα έγγραφα εξετάζονται με διαδικασία κατεπειγόντως, ούτως ώστε να αποδεσμευτούν άμεσα τα πρώτα 30 εκατομμύρια ευρώ, από τα 450 εκατ. που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος.

Εξάλλου, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν την Επιτροπή για την πρόθεσή τους να αποστείλουν επίσημο αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας. «Είχαμε ζητήσει από την ελληνική πλευρά να το κάνει νωρίτερα», σχολίασε.

Για τα κέντρα καταγραφής μεταναστών (hotspots) που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό τόνισε ότι δεν είναι ούτε κέντρα υποδοχής, ούτε κέντρα κράτησης. Ακόμη υπενθύμισε ότι έχουν οριστεί δύο βασικά κέντρα καταγραφής, ένα στη Σικελία της Ιταλίας και ένα στον Πειραιά.

Όπως εξήγησε, στα σημεία αυτά πρόκειται να μεταβεί προσωπικό από τη Europol, τη Frontex και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (ΕΥΥΑ) προκειμένου να βοηθήσουν τις

Αρχές να διεξάγουν γρήγορα δράσεις εντοπισμού, καταγραφής και λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων εισερχόμενων μεταναστών. Στη συνέχεια το προσωπικό των τεσσάρων αυτών οργανισμών θα μεταβεί σε μικρότερα κέντρα καταγραφής μεταναστών (hotspots).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...