Κομισιόν: Επιδείνωση του Οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Κομισιόν: Επιδείνωση του Οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 26/02/2016 – 18:16

Κομισιόν

Με την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές να παραμένει ακόμα ανοιχτή, η αγορά δέχεται μεγάλες πιέσεις και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο δείκτης Οικονομικού κλίματος, έπεσε από τις  91,6 μονάδες στις 89,0 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) υποχώρησε σε Ελλάδα, Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην χώρα μας μπορεί να μειώθηκε στις 89,0 μονάδες, αλλά ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι, παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα από ότι τον περασμένο Δεκέμβριο που ήταν στις  87,6 μονάδες.

Αναλυτικά, οι τομείς που υπό-απέδοσαν και έφεραν την πτώση του γενικού δείκτη είναι αυτός των υπηρεσιών (-23,1 από -5,3)  και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (-66,8 από -63,9). Από την άλλη, η εμπιστοσύνη αυξήθηκε (3,2 από -3,4) στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Στο επίπεδο της βιομηχανίας, ο δείκτης παρουσίασε οριακή μεταβολή (-10,2 από -10,1).

Σε επίπεδο Ευρωζώνης των 19 κρατών μελών, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε -1,3 μονάδες και ο σχετικός δείκτης έπεσε στις 103,8 μονάδες.  Στην  Ευρωπαϊκή Ένωση των 28,  έπεσε κατά 1,5 μονάδα στις 105,2 μονάδες -και στις δύο περιπτώσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. 

Οι «ένοχοι» για την επιδείνωση του κλίματος στην Ευρωζώνη είναι από την μία η μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και  με εξαίρεση των κατασκευών η καθολική πτώση στους  όλους τους άλλους, επιχειρηματικούς τομείς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...