Κομισιόν: Ζήτημα ημερών η συμφωνία (Βίντεο)

Κομισιόν: Ζήτημα ημερών η συμφωνία (Βίντεο)

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 10/05/2016 – 14:38

Κομισιόν: Ζήτημα ημερών η συμφωνία

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών, εκτίμησε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αννίκα Μπράιτχαρτ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξής Τύπου.

«Οι Θεσμοί και ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αμέσως μετά, το Eurogroup είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επόμενη εκταμίευση», δήλωσε η Ευρωπαία αξιωματούχος, χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

«Πρόκειται για σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Αυτό που απομένει, σύμφωνα με την ίδια, είναι η νομοθέτηση των προαπαιτούμενων μέτρων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά στο χρέος, η Αννίκα Μπράιτχαρντ επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της στις συζητήσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι εναπόκειται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τους πιστωτές της Ελλάδας να λάβουν τις κρίσιμες αποφάσεις.

Τέλος, σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η εκπρόσωπος της Κομισιόν παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία, «η συμφωνία για το χρέος και οι επαρκείς διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να επιτρέψουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...