Κομισιόν: Υλική βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Κομισιόν: Υλική βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 14/03/2016 – 14:54

Κομισιόν

Επιπλέον υλική βοήθεια από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα λάβει αυτήν την εβδομάδα η Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στις 3 Δεκεμβρίου και από τότε 13 κράτη-μέλη της ΕΕ και η Νορβηγία έχουν αποστείλει βοήθεια, προσφέροντας πάνω από 87.000 αντικείμενα, όπως κουβέρτες, ιατροφαρμακευτικό υλικό, σκηνές, κρεβάτια και στρώματα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Ολλανδία παρέδωσε 12 μίνι βαν και 90 γεννήτριες, το Ηνωμένο Βασίλειο πάνω από 1.000 σκηνές και η Γαλλία τέσσερα κοντέινερ υγιεινής, 12 κοντέινερ στέγασης και 5.000 μπιτόνια.

Όπως ανακοινώθηκε, μόλις σήμερα το Λουξεμβούργο έκανε μια επιπλέον προσφορά βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων 30 γεννήτριων, 750 στρωμάτων κρεβατιών, 300 καθισμάτων, 1.000 μπετονιών, 5.000 μαξιλαριών και 500 κουκετών. Αυτή την εβδομάδα η Αυστρία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Νορβηγία και η Σουηδία αναμένεται να αποστείλουν πρόσθετη βοήθεια.

«Η Ελλάδα και άλλες χώρες έχουν ανάγκη από άμεση υλική υποστήριξη, και η τελευταία αύξηση των προσφορών μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας αποτελεί απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε σχετικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ευχαριστώντας «τις 14 χώρες για την μέχρι τώρα υποστήριξή τους» και κάνοντας έκκληση «για περαιτέρω προσφορές βοήθειας» καθώς είναι «απολύτως αναγκαία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...