Κομισιόν: 6 εκατ. ευρώ για δύο νέα ελληνικά και καινοτόμα έργα

Κομισιόν: 6 εκατ. ευρώ για  δύο νέα ελληνικά και καινοτόμα έργα

Με 6 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Κομισιόν, δύο ελληνικά έργα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «Επιτάχυνση της Καινοτομίας».

Συνολικά στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 16 έργα  από όλη την Ευρώπη και  κάθε έργο να λάβει το μέγιστο 3 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 35,6 εκατ. ευρώ και είναι μία προσπάθεια να προωθηθούν τα έργα καινοτομίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Μεταξύ των έργων υπάρχουν και δύο ελληνικά:

-Το έργο «REMOSIS», που συμμετέχει το ΤΕΙ Κρήτης και αφορά την ανάπτυξη ενός καινοτόμου «έξυπνου» σταθμού συλλογής για την εξ αποστάσεως καταμέτρηση και ταυτοποίηση των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

-Το δεύτερο έργο είναι το «SafeSt», με αντικείμενο την αδιάλειπτη παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας των υπέργειων δεξαμενών. Σε αυτό το έργο συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Innora.

Η συγκεκριμένη δράση «Επιτάχυνση της Καινοτομίας» προωθεί την καινοτομία στην Ευρώπη με στόχο τα σχέδια που προσεγγίζουν την αγορά.

Όλα τα νέα επενδυτικά σχέδια καλύπτουν τομείς που περιλαμβάνουν από την ανάπτυξη ελαφρών και ασφαλέστερων ελικοπτέρων μέχρι και μια ευφυή βελόνα ιχνηλάτησης και παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ρωγμάτωσης (μέθοδος γεώτρησης – fracturing).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...