Κονγκό: 15 νεκροί σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Κονγκό: 15 νεκροί σε ποδοσφαιρικό αγώνα
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 24 τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκαλώντας πανικό, σε ένα κατάμεστο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κινσάσα πρωτεύουσα του Κονγκό, σύμφωνα με τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο.
Οι οπαδοί της ομάδας από την Κινσάσα εξαγριώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, καθώς η ομάδας τους ηττήθηκε με 1-0 από μια ομάδα από την ανατολική πόλη Λουμπουμπάσι σε ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό αγώνα, όπως ανέφερε ο Εμμάνουελ Ακουέτ ένας τοπικός υπουργός στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

«Τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς. Όταν έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκλήθηκε πανικός και άτακτη φυγή των θεατών με αποτέλεσμα να προκληθούν οι θάνατοι» είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος.
Εικόνες από ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό έδειξαν καπνό να υψώνεται από τις κερκίδες του σταδίου. Οι θεατές, «τυφλωμένοι» από τα δακρυγόνα άρχισαν να τρέχουν άτακτα σε διαφορετικές κατευθύνσεις με αποτέλεσμα κάποιοι να πέσουν και να προκληθεί συνωστισμός.

Ο Ακουέτ δήλωσε ότι 15 άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία και άλλοι τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν. Μια πηγή της αστυνομίας η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων σε 18. Ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Reuters υπολόγισε ότι 14 πτώματα βρίσκονται σε πάγκους έξω από το κεντρικό νοσοκομείο στην Κινσάσα.

Ο πανικός και ο συνωστισμός είναι ένα συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια μαζικών συγκεντρώσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν εξ αιτίας μιας διακοπής ρεύματος προκλήθηκε πανικός σε ένα πολυπληθές σημείο όπου διεξάγονταν μουσικό φεστιβάλ.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...