Κοντονής: Δεν διάβασαν καν τη συμφωνία και κάνουν σχόλια εκτός κάθε ορίου λογικής

Κοντονής: Δεν διάβασαν καν τη συμφωνία και κάνουν σχόλια εκτός κάθε ορίου λογικής

Είμαι πεπεισμένος ότι την συμφωνία δεν την έχουν διαβάσει, δεν γνωρίζουν τι διαλαμβάνεται σε αυτήν και προβαίνουν σε κρίσεις και σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο λογικής», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Αυτά που ακούγονται για την “εθνότητα” που είναι ιθαγένεια, σχετικά με την γλώσσα που διαλαμβάνεται στη συμφωνία ότι είναι σλαβική, όλα τα σχετικά, δεν τα έχουν καθόλου υπόψιν. Αντιθέτως επαναλαμβάνουν -λες και βρισκόμαστε προ 25ετίας- ότι παραδίδουμε το όνομα “Μακεδονία” σε κάποιους», σημείωσε ο υπουργός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι τώρα «αυτή η χώρα δεν ήταν ανώνυμη, είχε όνομα και μάλιστα αυτό το όνομα με το οποίο παρουσιάζεται στον ΟΗΕ το είχαμε συνομολογήσει και εμείς. Το “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” ήταν το όνομα που είχε συνομολογήσει η Ελλάδα. Το γεγονός ότι 140 κράτη την είχαν αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα, δείχνει ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που στην καλύτερη περίπτωση ήταν σύνθετη ονομασία με τον όρο “Μακεδονία” στον ΟΗΕ και στην πολύ χειρότερη σκέτο το “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ότι αν δεν αναγνωρίσουμε εμείς θα πορεύεται ανωνύμως».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνέχισε σημειώνοντας ότι «η ΝΔ δεν είναι να μπει στα ζητήματα του παρελθόντος, ξέρουμε τι κάνανε. Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει ότι “τα έκανε μούσκεμα ο Σαμαράς”, έτσι όπως το λέω. Το ζήτημα για την ΝΔ είναι να πει με παρησία και αίσθημα εθνικής ευθύνης, εάν είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας ή δεν είναι; Γιατί μέχρι σήμερα ξέραμε ότι είναι. Εμφανίζεται τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο να κρύβεται, αλλά στην ουσία να παραδίδεται στην ακροδεξιά της ΝΔ».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334967-Kontones-Den-diabasan-kan-te-symphonia-kai-kanoyn-scholia-ektos-kathe-orioy-logikes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...