Κοροϊδεύουν διεθνώς την πρόταση να προσληφθούν τουρίστες και φοιτητές για φοροεισπράκτορες

Κοροϊδεύουν διεθνώς την πρόταση να προσληφθούν τουρίστες και φοιτητές για φοροεισπράκτορες
Πρωτοφανές παραλήρημα έχει προκαλέσει η πρόταση Βαρουφάκη για εθελοντές σε ρόλο εφοριακού στον παγκόσμιο Τύπο!

Από τη στιγμή που ο έλληνας υπουργός Οικονομικών  έφερε στο φως την πρόταση να προσλάβει τουρίστες, νοικοκυρές και φοιτητές ως «μυστικούς πράκτορες» για την πάταξη της φοροδιαφυγής ένα «κύμα» ξένων δημοσιευμάτων κατέκλυσε το Διαδίκτυο, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τον ασκό του Αιόλου σε ένα ατελείωτο τρολάρισμα της επίμαχης επιστολής.

Τον χορό «έσυρε» το δημοσίευμα των FT που με τον τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να κάνει τους τουρίστες… φοροεισπράκτορες!» παρέσυρε την WSJ, η οποία… το χόντρυνε, μιλώντας για «ξεκαρδιστικό σχέδιο» της Ελλάδας με «καλωδιωμένους τουρίστες που θα χρησιμοποιούν μηχανήματα που θα παρέχει η ΕΕ». Εν συνεχεία το retweet του Νίξον με μια φωτογραφία με ημίγυμνες, καλλίγραμμες κοπέλες να χορεύουν σε ένα beach bar και η λεζάντα «Βρείτε ποιος είναι ο μυστικός ελεγκτής» άναψε φωτιά στα social media.

Οι «πιστοί» χρήστες του twitter είναι απλά αδύνατο να μην αντιλήφθηκαν τον καταιγισμό των ξένων δημοσιευμάτων που σχολιάζουν ποικιλοτρόπως το σχέδιο Βαρουφάκη. Ενδεικτικά και μόνο ένα #hashtag της είδησης αποδεικνύει το ενδιαφέρον χρηστών και ξένων μέσων.

Ρεπορτάζ για τις προτάσεις Βαρουφάκη φιλοξενούν τα περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανάμεσά τους και ο Independent και οι IrishTimes.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...