Κοτζιάς για Σκοπιανό: Εμείς τελειώσαμε – Αναλαμβάνουν οι πρωθυπουργοί τώρα

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Εμείς τελειώσαμε – Αναλαμβάνουν οι πρωθυπουργοί τώρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, Αθήνα και Σκόπια συμφώνησαν στο θέμα της ονομασίας. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τις Βρυξέλλες.

 «Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές του ΥΠΕΞ τονίζουν πως το όνομα θα το συμφωνήσουν οι δύο πρωθυπουργοί, ενώ σε ερώτηση αν αποδέχθηκε η σκοπιανή πλευρά το erga omnes, η απάντηση από τις ίδιες πηγές ήταν: «Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς το erga omnes».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/333177-Kotzias-gia-Skopiano-Emeis-teleiosame-Analambanoyn-oi-prothypoyrgoi-tora ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...