Κουίκ: Η ΝΔ έχει γίνει χωματερή σκανδάλων και σιωπά για όλα

14980905-e1433159764987Τι ανέφερε για τον αγωγό TAP o Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ
«Στη ΝΔ κινούνται και στα όρια της αφέλειας, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει χωματερή σκανδάλων και δεν μιλάει για τίποτα από όλα αυτά που της συμβαίνουν», ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM.
«Ανέχεται Παπασταύρου, ανέχεται Λαγκάρντ, ανέχεται Panama Papers, ανέχεται αυτές τις ιστορίες με τους εκβιασμούς τύπου Μουσσά και δεν μιλάει.
Αυτό το οποίο λέω και ξαναλέω, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μόρφωμα. Εξακολουθεί να είναι όμηρη του Αντώνη Σαμαρά και της παρέας του και των διάφορων Παπασταύρου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κινήσεις που δυστυχώς την εκθέτουν την Νέα Δημοκρατία.
Τελικά δεν ξέρουμε ποιος είναι όμηρος ποιου και ποιος έχει δεμένο ποιόν, και γιατί τον έχει δεμένο.
Και το τελευταίο, το πολύ σημαντικό, είναι ότι παρατηρώ μία κατάσταση η οποία μοιάζει σαν να επιχειρείται «αποκαραμανλοποίηση» της ΝΔ, κάτι που με άλλο τρόπο όμως, πολύ πιο κομψό, πολιτικό, γινόταν το ’88 – ’90», ανέφερε ο κ. Κουίκ.
Ο ίδιος σημείωσε πως «με το που κλείσει η συμφωνία 24 του μήνα και κλείσει και η πρώτη αξιολόγηση και ανεξάρτητα με ποιους ρυθμούς και πού θα καταλήξει το θέμα του χρέους, που θα καταλήξει οπωσδήποτε αφού έχει μπει επίσημα πια επάνω και στο τραπέζι των Ευρωπαίων, από εκεί και πέρα πραγματικά η κυβέρνηση έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τα θέματα της καθημερινότητας από τη μία πλευρά.
Και από την άλλη θα εντείνει το πλήρες ξεκαθάρισμα όλης αυτής της σαπίλας η οποία έτρωγε χρόνια το πολιτικό σκηνικό και κατέτρωγε τις σάρκες των Ελλήνων, διότι όλη αυτή η χωματερή και η σαπίλα η οποία έβγαινε μέσα από τα κόμματα της εξουσίας είχε άμεσο αντίκτυπο στον Έλληνα πολίτη, στην τσέπη του, στην ψυχολογία του».
Υπογράμμισε δε, πως θα ανοίξουνε πάρα πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με το Panama και όχι μόνο.
Σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι έχουν μπει μικρά κομματάκια, «ψήγματα» όπως είπε, σε πάρα πολλά πράγματα, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η Αγορά και ο καταναλωτής.
Εξήγησε ότι «όταν έρχονται οι Θεσμοί και σου λένε «ανέβασε από το 13% στο 23% το ρεύμα και το νερό» πράγμα καταστροφικό από πάσης πλευράς, και για τα νοικοκυριά πάνω απ’ όλα, αλλά και για τις επιχειρήσεις και για τον Τουρισμό, η κυβέρνηση είπε 1 μονάδα, επαναλαμβάνω 1 μονάδα από το 23% στο 24%, που είμαι βέβαιος ότι αυτή τη μονάδα θα την απορροφήσει η ίδια η Αγορά.
Δεν πρόκειται δηλαδή να επιβαρύνει τον Έλληνα καταναλωτή.
Επαναλαμβάνω ότι αυτή η 1 μονάδα θα απορροφηθεί από την Αγορά την ίδια.
Με λίγα λόγια, άλλο η 1 μονάδα και άλλο το να ανεβάσεις 10 μονάδες τα τιμολόγια της παροχής των Υπηρεσιών των Οργανισμών όπως η ΔΕΗ».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως στην τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση υπάρχει ρήτρα μέσα, που λέει ότι αν η κυβέρνηση ξεπεράσει τον στόχο σύλληψης φοροδιαφυγής, μπορεί να άρει όποιο μέτρο θεωρεί ότι πρέπει να άρει, επειδή δημιουργεί ζημιά, είναι κακό.
Για τον περίφημο «κόφτης», ανέφερε πως «αυτή η αυτόματη αναπροσαρμογή, η οποία ισχύει σε όλες τις χώρες πλην Αγγλίας και Τσεχίας να πω, θα καθορίζεται σε ό, τι είναι να αναπροσαρμοστεί, με Προεδρικό διάταγμα, που θα εκδίδει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρχει μια εκτροπή του Προϋπολογισμού».
Κάνοντας αναφορά στον αγωγό ΤΑΡ, υπενθύμισε ότι ως ΑΝΕΛ «φωνάζαμε, γκρινιάζαμε και είχαμε αντιρρήσεις για τον τρόπο, με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση σχεδίαζε τον ΤΑΡ.
Διότι, δεν υπήρχε καμία αντιπαροχή για τις τοπικές κοινωνίες.
Προσθέτω, επίσης και το τρόπο με τον οποίο ο αρχικός σχεδιασμός πέρναγες τον αγωγό, για παράδειγμα, από τα Τενάγη Φιλίππων, όπου εκεί διέλυε τον γεωργικό ιστό!»
Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του που «τελικά καταλήξαμε στο να γίνει επωφελής για την Ελλάδα ο αγωγός ΤΑΡ!
Αλλά, υψώσαμε τότε την φωνή μας».

The post Κουίκ: Η ΝΔ έχει γίνει χωματερή σκανδάλων και σιωπά για όλα appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...