Κουδούνι χωρίς εκπαιδευτικούς

Κουδούνι χωρίς εκπαιδευτικούς
Τουλάχιστον 3.000 θέσεις εκπαιδευτικών θα παραμείνουν κενές στην αρχή της σχολικής χρονιάς, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις των δύο τελευταίων ετών σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των προσλήψεων έχουν μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο προβληματισμός της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι έντονος, αφού τα προβλήματα είναι αρκετά και ο χρόνος λίγος.

  Λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει εκ νέου στη λύση των αναπληρωτών, χωρίς ωστόσο ο αριθμός που θα προσληφθεί να επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», από τους 22.500 αναπληρωτές που περιλαμβάνονται στην αρχική πρόταση θα προσληφθούν 19.500.

Οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ για τους χειρισμούς του Υπ. Παιδείας είναι έντονες, με την εκπαιδευτική κοινότητα να ζητεί την έγκριση περισσότερων κονδυλίων για την εκπαίδευση και καλύτερο προγραμματισμό.

Κάλυψη κενών με παράλληλες… αναθέσεις

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, τα κενά θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις, ζητώντας δηλαδή από τους δασκάλους και τους καθηγητές «να διδάξουν εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης εξήγησε πως τα κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000 εξαιτίας των χιλιάδων αποχωρήσεων εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Την ίδια ώρα, μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου όλοι οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί να βρίσκονται στις θέσεις τους στις 5 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να ξεκινήσει -όσον το δυνατόν- ομαλότερα το νέο σχολικό έτος στις 11 του μήνα.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...