Κουντουρά: Στηρίζουμε την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Κουντουρά: Στηρίζουμε την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στο 2ο Ανοικτό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).  Στην τοποθέτησή της, η κυρία Κουντουρά, αναφέρθηκε στις υλοποιούμενες πολιτικές και δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας  των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και τις νέες ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξής τους  στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ότι «βρίσκονται στην καρδιά της ελληνικής ζεστής φιλοξενίας, για την οποία η χώρα μας ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται διεθνώς. Η άμεση σχέση, η προσωπική επαφή που αναπτύσσεται με τους επισκέπτες,  που αισθάνονται  σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους, είναι βασικό στοιχείο της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας τους στην Ελλάδα. Αυτός ο ξεχωριστός και διακριτός τους χαρακτήρας στη φιλοξενία και τη διαμονή, είναι που επιδιώκουμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική που εφαρμόζεται από το 2015 έχει ως στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό που μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο.  

Η υπουργός έκανε ειδική αναφορά στη σημασία της διασύνδεσης του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα, κάτι που σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, με στόχο να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους, και να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.

«Οι  επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να υποστηρίξουν πολύ δυναμικά  το στόχο να ενταχθούν  τα ελληνικά προϊόντα σε όλη την τουριστική αλυσίδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία της ΣΕΤΚΕ για το «Καλάθι Πρωινού» με τοπικά προϊόντα που προσφέρονται στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων στις δεκατρείς περιφέρειες τη χώρας. Τόνισε ότι  το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει τη θεσμοθέτηση και την προώθηση της καινοτόμου αυτής υπηρεσίας και κάθε δράσης που εμπλουτίζει το προσφερόμενο προϊόν στη διαμονή και τη φιλοξενία.

Τέλος η κυρία Κουντουρά, αναφέρθηκε στο «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου»,  που παρουσιάστηκε από την ΣΕΤΚΕ  με την συνεργασία και υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έχει ανακηρυχθεί Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019,  και τόνισε τη σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη κ .Γιώργου Χατζημάρκου για την τουριστική ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/311240-Koyntoyra-Sterizoyme-ten-anaptyxe-ton-mikromesaion-epicheireseon-kai-epaggelmation ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...