Κουτσούμπας:Ο ένας βγάζει τα βρόμικα του άλλου στη φόρα ως μέσο προώθησης των δικών του συμφερόντων

koutsoubas

O γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,κατά την ομιλία του στη Βουλή είπε «Όλος ο 20ος αιώνας και οι αρχές του 21ου αιώνα είναι γεμάτες από τέτοιες «μάχες». Δεν αποτελεί πρωτοτυπία η σημερινή συζήτηση».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι και την περίοδο του δικομματισμού ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ η διαφθορά προτασσόταν όσο περισσότερο τα δύο κόμματα πλησίαζαν το ένα το άλλο.

«Σας έχουμε μάθει. Κάθε φορά που τα κόμματα των μνημονίων ένιωθαν την λαϊκή πίεση και αγανάκτηση, και συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανασύρονταν από τα συρτάρια η διαπλοκή, η σκανδαλολογία», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης αφορούν αναδιανομή της πίτας ανάμεσα στα παλιά και τα νέα τζάκια, υποστήριξε και κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει την συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με την SIEMENS, αντί να δημιουργεί Επιτροπές.

Για το ΚΚΕ το πρόβλημα από το οποίο προκύπτει η διαπλοκή είναι ο «κεφαλαιοκρατικός ανταγωνισμός». «Τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα πάντα σχετίζονταν με την ανάδειξη νέων τζακιών», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι «ο ένας βγάζει τα βρόμικα του άλλου στη φόρα ως μέσο προώθησης των δικών του συμφερόντων»

«Η απαίτηση για μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων των σκανδάλων δεν πρέπει να οδηγεί σε συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών των λαϊκών προβλημάτων», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας υπενθυμίζοντας προτάσεις του ΚΚΕ για την διαφάνεια.

The post Κουτσούμπας:Ο ένας βγάζει τα βρόμικα του άλλου στη φόρα ως μέσο προώθησης των δικών του συμφερόντων appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...