Κουτσούμπας: Δεν αποκλείω το σενάριο πρόωρων εκλογών

«ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ»

Δεν απέκλεισε το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Από ό,τι φαίνεται και η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου αυτού που θα συζητηθεί Δευτέρα και Τρίτη και βέβαια η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη -τουλάχιστον έτσι λέει μέχρι τα τώρα- να περάσει κι όλα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προϋποθέτει η δεύτερη αξιολόγηση για τα τέλη Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο για την υπόλοιπη δόση, εκτός κι αν θελήσει και αποφασίσει να κάνει ηρωική έξοδο, για να μπορέσει να αρχίσει να μιλάει πάλι για αριστερή αντίσταση και να τα αξιοποιήσει σε προεκλογική εκστρατεία αυτά τα μέτρα γιατί είναι πάρα πολύ σκληρά», είπε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Το πιο πιθανόν είναι ότι θα προχωρήσει στην αξιολόγηση. Θα περάσει τα μέτρα και θα προχωρήσει τη διαπραγμάτευση χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο των πρόωρων εκλογών, να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και φυσικά θα εξαρτηθεί από την ίδια την πορεία της κρίσης, της ύφεσης και αν θα υπάρξει μικρή ανάκαμψη όπως προσβλέπει», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά έχουν πλέον ταυτιστεί σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν θα έλεγαν ταύτιση, όμως, έχουν κοινούς στόχους. Για παράδειγμα, η εκτίμηση του ΣΕΒ ότι βλέπει τον κοινό στόχο που έχουν και τη θέλησή τους για μεγαλύτερη συμμόρφωση στα μνημόνια, αυτό είναι γεγονός. Το είδαμε στη ΔΕΘ και από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη».

Αναφορικά με το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Μύλος κολοκοτρωνέικος γίνεται, όπως λέμε στο χωριό μου. Δεν αντιμετωπίζονται, εμείς το είπαμε από την αρχή, ούτε η διαπλοκή, ούτε καμία τάξη στην ουσία μπαίνει, ούτε εξασφαλίζεται έτσι η σωστή ενημέρωση του ελληνικού λαού, μέσα από τα ΜΜΕ, ούτε τίποτα από αυτά που έχουν ακουστεί».

Το Σάββατο, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος θα μιλήσει στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που φιλοξενείται στον χώρο του Πάρκου Τρίτση στο Ίλιον.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...