Κουτσούμπας: Η ουσία είναι ότι ο λαός πληρώνει και ματώνει (Βίντεο)

«Η ουσία είναι ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει και ματώνει» ανέφερε κατά τη δευτερολογία του ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μας κάνει εντύπωση όλη αυτή φιλολογία περί σκανδαλολογίας, η όλη η συζήτηση, όπως εξελίχθηκε, η γνωστή κοκορομαχία, αυτή δεν μας κάνει εντύπωση, αλλά διαισθανόμαστε με βάση την πείρα και έχουμε όλη την πείρα ότι έχει και συγκεκριμένες στοχεύσεις. Κρύβονται πολλά θέματα πίσω απ’ όσα λέγονται εδώ μέσα», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

“Κρύβονται διάφορα ζητήματα πίσω απ’ όσα λέγονται ή απ’ όσα φαίνονται εδώ μέσα, άλλωστε από την διεθνή πολιτική σκηνή υπάρχουν παραδείγματα για το που τελικά οδήγησαν όλες οι δήθεν επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς, υποτίθεται, ή κάποιες περιστασιακές αποφάσεις της Δικαιοσύνης” πρόσθεσε.

“Το ουσιαστικότερο είναι ότι στις συζητήσεις σαν την σημερινή κάνετε ό,τι μπορείτε για να συγκαλύψετε το κύριο πρόβλημα: Ότι η λεγόμενη διαφθορά αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα της νόμιμης επιδίωξης του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους των επιχειρήσεων στις οποίες δίνετε πολύ καλά ή προσπαθείτε να τις δώσετε πολύ καλά τις εξετάσεις σας” είπε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι “η παραβίαση του αστικού δικαίου, που εσείς ψηφίζετε, προς όφελος της κερδοφορίας, αποτελεί απλώς την άλλη όψη της παραγωγής δικαίου προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και το συμπέρασμα αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα φαινόμενα αυτά αγκαλιάζουν ολόκληρο τον κόσμο και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο” επισήμανε.

“Σκάνδαλο της Siemens και βέβαια υπάρχει, υπάρχει, όμως, και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι επίσης προκλητικός και σκανδαλώδης που αθωώνει τη Siemens. Γιατί δεν φέρνετε νόμο ή τροπολογία για να τον καταργήσετε; Στο επόμενο νομοσχέδιο (να φέρετε) τροπολογία ακύρωσης του εξωδικαστικού συμβιβασμού και απαίτηση να καταβάλλει η Siemens τα ποσά που εκτίμησε η Εξεταστική Επιτροπή, και μιλάμε για πολλά δισ ευρώ. Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης απάντησαν συγκεκριμένα στην πρόταση του ΚΚΕ” είπε.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε “η αθλιότητα, δυστυχώς, δεν έχει όρια. Επικαλεστήκατε μέχρι και τον Χαρίλαο Φλωράκη. Βέβαια αν ζούσε θα σας καταχέριαζε πολύ καλά εδώ μέσα, όπως μόνο αυτός ήξερε. Τι ακριβώς επικαλείστε; όσους πάλεψαν το σύστημα που εσείς τώρα υπηρετείτε; Τι ζητάτε ακριβώς; Πιστοποιητικά πριν 30 χρόνια για να δικαιολογήσετε τα σημερινά ύποπτα κονέ σας, τις ύποπτες συναλλαγές σας τα τελευταία χρόνια με τον Καλογρίτσα, δεν ξέρω με ποιόν άλλον; Να δικαιολογήσετε την σημερινή σας πολιτική; “.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...