Κουτσούμπας: Ο περίφημος οδικός χάρτης είναι μια πολύ παλιά δοκιμασμένη συνταγή

«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ»                    

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, λέγοντας πως διαφημίζει «τις πολιτικές σφαγιασμού των εργατικών εισοδημάτων».

«Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης του λαού μας για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης», υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Όπως είπε, «το καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, ο περίφημος οδικός χάρτης, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, είναι μια πολύ παλιά δοκιμασμένη συνταγή, η οποία έχει μόνο ψίχουλα για τον λαό και τη νεολαία».

Κατά τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, «ο πρωθυπουργός καλεί τον λαό να δεχτεί και πάλι αδιαμαρτύρητα και νέα μέτρα, περιμένοντας το θαύμα της ανάπτυξης, μπας και πέσει κανένα ψίχουλο για τον λαό».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφάρμοσε τα οικονομικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και πήρε και πρόσθετα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακόμη, ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο «δήμιο των εργασιακών δικαιωμάτων» και σημείωσε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στα εργασιακά είναι «αιτία πολέμου».

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νέο αποφασιστικό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, απαγορεύοντας ντε φάκτο απεργίες, την πάλη των εργαζομένων, απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε: «Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο δήμιος -να τον ονομάσω έτσι- των εργασιακών δικαιωμάτων Κατρούγκαλος, η κοινή στάση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη.

Προσπαθούν να ξεδοντιάσουν πραγματικά το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, να αφήσουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα όπλο στην πάλη τους απέναντι σε αυτή την επίθεση. Τα σχέδια αυτά πρέπει να συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις, είναι αιτία πολέμου».

Εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προωθεί νέα αφαίμαξη, με φόρους, με περικοπές δαπανών, επιπρόσθετα 2 δισ. Ευρώ το 2017 και άλλα επιπρόσθετα 3,5 δισ. ευρώ το 2018, ενώ σχετικά με το χρέος, είπε ότι ο πρωθυπουργός «αποδέχεται να το πληρώσει στο ακέραιο ο ελληνικός λαός».

Για τη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε ότι «με λύπη και με πολιτική αμηχανία παρακολουθεί και βλέπει τον ΣΕΒ, τους θεσμούς της Ευρώπης και τους υπερατλαντικούς, να επικροτούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που κάνει πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες δικές της κυβερνήσεις, για λογαριασμό του συστήματος».

«Η Νέα Δημοκρατία προβάλλει τη δική της αντιλαϊκή πρόταση, αφού με τον τίτλο “λιγότεροι φόροι” απευθύνεται κυρίως στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αυτούς λέει ότι θα βάλει λιγότερους φόρους. Και λέγοντας λιγότερες κρατικές δαπάνες, εννοεί το πετσόκομμα, κυρίως όσων κρατικών κονδυλίων έχουν ακόμα απομείνει -και δεν έχουν μείνει και πάρα πολλά- για τις λαϊκές, για τις κοινωνικές ανάγκες».

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μίλησε για «κάλπικη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που εστιάζεται μόνο σε κάποια θέματα διαφθοράς, στην αναποτελεσματικότητα της διοίκησης, της διαχείρισης».

Όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα αστικά κόμματα δίνουν «πάτημα» στην κυβέρνηση να εγκλωβίζει ένα κόσμο. Κόμματα που λένε ότι κινούνται στον χώρο της Αριστεράς, καλλιεργούν αυταπάτες και λένε στον κόσμο να περιμένει «μήπως κάνει κάτι καλό το παιδί εκεί πάνω (σσ ο Αλέξης Τσίπρας)».

Γι’ αυτό ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους που είδαν τι σημαίνει «πρώτη φορά Αριστερά» να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες που λένε ότι «σιγά- σιγά θα βγούμε από το τούνελ».

Σχετικά με την έκκληση για μέτωπο των δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων, που απευθύνουν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισήμανε ότι αυτό δοκιμάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο συμμετείχαν μέχρι να αποχωρήσουν και είχε τα αποτελέσματα που είχε.

Ως προς τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία είπε ότι ακόμα και στους κόλπους της Εκκλησίας έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να σταματήσει να έχει ένα στείρο περιεχόμενο και να αφορά όλες τις θρησκείες. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι δεν είναι αυτό το κύριο πρόβλημα στην Παιδεία.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με αφορμή τις αντιδράσεις στην απόφαση της κυβέρνησης να παρακολουθούν προσφυγόπουλα μαθήματα στα σχολεία, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «απαράδεκτα αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να καταδικαστούν από όλους».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλόγισε ευθύνες και στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα και αν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των κομμάτων.

Ο ίδιος είπε ότι μπορούν να γίνονται μαθήματα για τα προσφυγόπουλα μέσα στα κέντρα φιλοξενίας και σε κοντινά σχολεία τα απογεύματα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...