«Κούρεμα» του χρέους και «Grexit» θέλει Γερμανός πολιτικός

«Κούρεμα» του χρέους και «Grexit» θέλει Γερμανός πολιτικός

«Πόλεμο» κατά της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας διεξάγει ο ευρωσκεπτικιστής γερμανός πολιτικός, Μπερντ Λούκε. Ο επικεφαλής του γερμανικού κόμματος Alfa, συνεχίζει την σκληρή ρητορική υποστηρίζοντας την έξοδο της  χώρας μας από την ζώνη του Ευρώ.  

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα FAZ, η εκ δεξιών απειλή για την  Άνγκελα Μέρκελ, άσκησε έντονη κριτική στην Γερμανίδα Καγκελάριο και τη νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, που την χαρακτηρίζει «ένα λάθος».

Συγκεκριμένα, ο ακροδεξιός πολιτικός δήλωσε πως, «Είναι απαραίτητο να γίνει ένα κούρεμα. Δεν χωράει αμφισβήτηση, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να επιστρέψει τα χρήματα που έχει λάβει. Γι’ αυτό και λέω πως ήταν λάθος να της δοθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης. Ειδικά από τη στιγμή που το δεύτερο πακέτο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ επιτυχώς».

Υποστηρίζοντας ξεκάθαρα την προοπτική του «Grexit», ο πρώην ηγέτης του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), κ. Λούκε προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο στην Γερμανία. «Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού γίνει το ”κούρεμα” του χρέους, η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. Να συμβεί το λεγόμενο Grexit. Δεν γίνεται να την κρατάμε έναντι οποιουδήποτε τιμήματος μέσα στη ζώνη του ευρώ».

«Σκοτεινές» είναι οι προβλέψεις του για το μέλλον της ελληνικής Οικονομίας, καθώς προκαταβάλει, πως μετά τις εκλογές, η κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμη δυσκολότερη και θα επιβραδύνει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Στην συνέχεια, προβλέπει ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει,  θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Επίσης, για το «φλέγον» θέμα της απογείωσης του ελληνικού χρέους, ξεκαθαρίζει πως δεν θα γίνει ονομαστική διαγραφή του, αλλά μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των αποπληρωμών. Κάτι που το τελευταίο διάστημα έχουν υποστηρίξει, μέσα από δηλώσεις τους, πολλοί αξιωματούχοι του ευρωσυστήματος.  Σύμφωνα όμως με τον Γερμανό πολιτικό, «Αυτή είναι μια κρυφή αναδιάρθρωση του χρέους, επομένως έχουμε να κάνουμε με μια σαφή παραβίαση της συμβατικής βάσης του ευρώ».

    



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...