Κράνος θεραπεύει την κατάθλιψη

Κράνος θεραπεύει την κατάθλιψη
Μία συσκευή μεταδίδει αδύναμο ηλεκτρικό σήμα στον εγκέφαλο και βοηθά να εξασθενίσουν τα συμπτώματα στο 65% των ασθενών.

Ένα κράνος που θα μπορούσε να θεραπεύσει την κατάθλιψη δημιουργήθηκε από Δανούς επιστήμονες. Η συσκευή μεταδίδει ηλεκτρικό σήμα στον εγκέφαλο ώστε να ενεργοποιηθούν περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την κατάθλιψη. Μάλιστα, το κράνος βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων μέσα σε μία εβδομάδα. Επιπλέον, ο παλμός που εκπέμπει είναι τόσο αδύναμος που ο ασθενής δεν τον αντιλαμβάνεται καν.

Κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών, που έγιναν σε 65 ασθενείς από τη Δανία και τη Νέα Ζηλανδία, τα 2/3 των ασθενών δήλωσαν ότι τα συμπτώματά τους εξαφανίστηκαν μετά τη χρήση του κράνους. Σημαντικό είναι ότι όλοι οι ασθενείς ακολούθησαν τη θεραπεία στα σπίτια τους.

Ο καθηγητής Steen Dissing από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης εξήγησε ότι τα ηλεκτρικά σήματα που στέλνει το κράνος επηρεάζουν τα μικρά αγγεία στον εγκέφαλο, ώστε να δημιουργηθούν καινούργια, καθώς ο παλμός μιμείται τους μηχανισμούς ίασης που διαθέτει ο ίδιος ο οργανισμός.

Μία ασθενής περιέγραψε την εμπειρία της ως εξής: «Πρώτα έφυγε η ομίχλη και η κατάθλιψη. Ακόμα πιο σημαντικό ήταν ότι εξαφανίστηκε η αγωνία που ένοιωθα. Ήταν σαν κάποιος να είχε πατήσει ένα κουμπί που επανέφερε τον οργανισμό μου και εγώ να είχα γίνει πάλι κανονική.»

Η μόνη παρενέργεια που έχει αναφερθεί με αυτό το νέο κράνος – που δεν έχει σχέση με μία παλαιότερη θεραπεία όπου οι ηλεκτρικοί παλμοί ήταν τόσο έντονοι ώστε να προκληθεί ακόμα και απώλεια μνήμης – είναι μία ελαφριά ναυτία που όμως εξαφανίστηκε μετά το πέρας της θεραπείας.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...