Κριτική Κουτσούμπα στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις

«ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»                                                                                     

Δεν απέκλεισε ηρωική έξοδο της κυβέρνησης «αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζει», ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεγεί για να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά με το τρίτο μνημόνιο, επειδή μπορεί καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία σε αυτή τη φάση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews» ασκεί κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εξάλλου, για το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Οικολογίας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολιάζει: «Τέτοιες δυνάμεις, κυρίως πρώην ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν ήδη στις γραμμές του. Από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η πλήρης μετάλλαξή του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, είναι φυσικό να απευθύνεται και σε δυνάμεις που μέχρι πριν από λίγο τις περνούσε “γενεές δεκατέσσερις”».

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει ότι έχουν «αντικειμενικές δυσκολίες, επειδή έχει καταλάβει το φυσικό τους χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποκλείει συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Να πάμε, δηλαδή, και να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων αυταπατών;», διερωτάται και προσθέτει ότι: «έχουν μεγάλες ευθύνες για το αριστερό άλλοθι που έδωσαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και διαφοροποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για να διασωθούν πολιτικά».

Για το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολιάζει ότι αυτό οφείλεται «κυρίως στο ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την εμπιστοσύνη του λαού κι όχι γιατί την κερδίζει η ΝΔ». Αναφέρει, δε, ότι η πόλωση μεταξύ των δύο κομμάτων είναι «ψεύτικη και αποπροσανατολιστική».

Αναφορικά με τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζει επικίνδυνη την προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει το λαό, όταν στην περιοχή υπάρχουν ανοικτά θέματα και κυριολεκτικά μυρίζει μπαρούτι.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ασκεί έντονη κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’, με αφορμή τις τελευταίες παρεμβάσεις του, και τις χαρακτηρίζει «προσπάθεια διαίρεσης του λαού και αναβίωσης της κάλπικης διαχωριστικής γραμμής “εθνικισμός-κοσμοπολιτισμός”, ανακατεμένης με πρωτόγονο σκοταδιστικό αντικομμουνισμό».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...