Κυβέρνηση: Ξεκάθαρη υπεροχή του Τσίπρα έναντι Μητσοτάκη

Κυβέρνηση: Ξεκάθαρη υπεροχή του Τσίπρα έναντι Μητσοτάκη

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 30/03/2016 – 18:54

maximou

Για ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή του, Αλέξη Τσίπρα, έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές μετά τη «μάχη» των δύο αρχηγών στη Βουλή.

Εξηγώντας αυτήν τη θέση τους, οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να αδυνατεί να προχωρήσει στην απεμπλοκή της Ν.Δ. από το «ακροδεξιό σύστημα Σαμαρά», «να καλύπτει πλήρως τη νομοθετική χειραγώγηση που επεδίωξε η κυβέρνηση Σαμαρά στον χώρο της Δικαιοσύνης» αλλά και «να καλύπτει το κύκλωμα των εκβιαστών που εμφανίζεται να έχει σχέσεις με το κόμμα της Ν.Δ».

Όπως τονίζουν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τελεί υπό την ομηρεία του συστήματος διαπλοκής».

Σχολιάζουν με νόημα δε, ότι «το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές αποτελεί επιδίωξη των συμφερόντων διαπλοκής που φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές, ενώ δεν παρουσίασε καμία πρόταση για κρίσιμα ζητήματα, όπως το ζήτημα της οικονομίας, της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης.

Συνοψίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τη συζήτηση στη Βουλή, υποστηρίζουν ότι «εξαιτίας της απουσίας προγραμματικών και πολιτικών θέσεων, ο κ. Μητσοτάκης κατέφυγε σε επικοινωνιακά τρικ, με αποτέλεσμα να καταφανεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δυσχερή πολιτική και ιδεολογική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης σε μειονεκτική θέση έναντι του Αλέξη Τσίπρα».

«ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ»

Με φόντο τα παραπάνω, η κυβέρνηση σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση της και προαναγγέλλει οτι δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση που έχει αναγγείλει, ότι θα καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μεταξύ άλλων για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου προγράμματος στήριξης.

Κυβερνητικές πηγές, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα. Τέλος, υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls. Γι’ αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...