Κυρίτσης:Δεν έχει υποβληθεί από την ΠΓΔΜ αίτημα επανεισδοχής προσφύγων

k1Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα επίσημο αίτημα για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών που πέρασαν χθες τα σύνορα με τη γειτονική χώρα, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», o εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης επανέλαβε ότι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που πέρασαν η επίσημη ελληνική θέση είναι ότι εφόσον από την άλλη πλευρά υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής αυτό θα εξεταστεί. «Η τελευταία ενημέρωση που είχα είναι ότι δεν υπήρχε τέτοιο αίτημα. Αν υπάρχει αίτημα, θα εξεταστεί, δεν υπάρχει κάποιος αυτοματισμός», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ούτε η πληροφορία ότι οι συνοριοφύλακες των Σκοπίων έστειλαν πίσω στην Ελλάδα, από την ίδια διαδρομή, 200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη να δείξουν εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

 

The post Κυρίτσης:Δεν έχει υποβληθεί από την ΠΓΔΜ αίτημα επανεισδοχής προσφύγων appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...