Κωνσταντινόπουλος: 18,5 εκατ. ευρώ για μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας από βιαέριο

Κωνσταντινόπουλος: 18,5 εκατ. ευρώ για μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας από βιαέριο
Yπεγράφη η πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου, μεταξύ του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του JESSICA και της εταιρίας «Επίλεκτος Βιοαέριο Φαρσάλων ΑΕ»
Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, υπεγράφη σήμερα στη Λάρισα η πρώτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου, μεταξύ του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του JESSICA (το οποίο διαχειρίζεται η Τράπεζα Πειραιώς) και της εταιρίας «Επίλεκτος Βιοαέριο Φαρσάλων ΑΕ».

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 18,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ JESSICA και αφορά στην κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 5,252 MWe, η οποία θα εγκατασταθεί στα Φάρσαλα και θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου και 150 θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του έργου, με παράλληλη ώθηση για επιπλέον νέες θέσεις σε συνεργαζόμενους φορείς.   

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ.Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής, ενεργειακής και αναπτυξιακής σημασίας για την Θεσσαλία, καθώς θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής βιοαερίου από υποπροϊόντα του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα. Η καινοτόμος ιδιωτική πρωτοβουλία αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους με στόχο τη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση του ενεργειακού δυναμικού της περιοχής, αλλά και την βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της τοπικής γεωργικής και κτηνοτροφικής περιοχής. Σε τέτοιες προσπάθειες θα είμαστε πάντοτε υποστηρικτές και αρωγοί, γιατί αυτή είναι η νέα μορφή ανάπτυξης που σχεδιάζουμε. Έτσι θα γίνει ανταγωνιστική και παραγωγική κάθε γωνιά και κάθε δράση της ελληνικής υπαίθρου».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...