Κόντρα Βούτση – Κακλαμάνη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Τρίτη 31/05/2016 – 21:16ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ OFFSHORE                                                                                                  Aνέβηκαν οι τόνοι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όταν ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις offshore.
Ο Νίκος Βούτσης διάβασε την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη και είπε ότι η αλλαγή του άρθρου θα έρθει αύριο, Τετάρτη, με τροπολογία στη Βουλή.
«Νομοθετούμε βάσει της ανακοίνωσης της κυβερνητικής εκπροσώπου; Είναι δυνατόν να βγάζει ανακοίνωση και εμείς να νομοθετούμε;  Διαμαρτύρομαι εντονότατα. Βγάζει ανακοίνωση –υπόδειξη για το πώς θα νομοθετήσουμε;», ανέφερε παρεμβαίνοντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης.
«Εδώ μέσα δεν λέει, ούτε και εμείς είχαμε προτείνει, το πώς θα γίνει η νομοθετική διαδικασία. Εδώ δημόσια εκτίθεται η βούληση της κυβέρνησης με τροπολογία που θα κατατεθεί. Θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση από τη βουλή. Το πώς αυτό θα γίνει, θα γίνει κατά τον κανονισμό», απάντησε ο Νίκος Βούτσης.
«Ο κανονισμός δεν προβλέπει ότι σε κύρωση συμβάσεως θα έρθουν τροπολογίες που αφορούν στις ουρίτσες. Άρα είναι παρά τον κανονισμό», ανταπάντησε ο Γιάννης Τραγάκης.
«Θέλουμε να αλλάξει όλοι μαζί ή δεν θέλουμε; Παρότι αυτή την πρόταση τη γνωρίζαμε όλοι, διότι είχε έρθει από την επιτροπή Greco, είχε εκτεθεί, μπορεί να είχαμε και τις αντιρρήσεις μας, ο κ. Κακλαμάνης ήταν παρών, δεν είναι κάτι που προέκυψε …” συνέχισε ο Νίκος Βούτσης προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη.
“Σε τι ήμουν παρών;” είπε ενοχλημένος ο Νικήτας Κακλαμάνης.
“Στη συζήτηση στην επιτροπή του πόθεν έσχες”, ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.
“Δεν είστε καλά ενημερωμένος. Δεν έγινε ποτέ συζήτηση στην επιτροπή πόθεν έσχες γιατί η επιτροπή πόθεν έσχες δεν είναι νομοθετικό σώμα. Απλά μια μέρα ο κ. Παντελής, ο εισαγγελέας, προφορικά έκανε μια ενημέρωση και δεν έγινε καμία κουβέντα γιατί δεν είχε καμία αρμοδιότητα η επιτροπή πόθεν έσχες”, απάντησε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Στη συνέχεια, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι η διάταξη για τις offshore ήταν γνωστή από τον Οκτώβριο.
“Έχετε ενημερωθεί ότι από τον Οκτώβριο, γινόταν συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην κρατική επιχορήγηση, στη διαδικασία του πόθεν έσχες, σε σειρά θεμάτων που αφορούν στο πολιτικό χρήμα, στον κώδικα δεοντολογίας. Αυτό ήταν ένα πακέτο προαπαιτούμενο και εκεί είχε ενταχθεί εξαρχής καλώς ή κακώς και αυτή η πρόταση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...