Κόντρα ξεσπάει ανάμεσα στους New York Times και Ιταλών σχεδιαστών…!

Κόντρα ξεσπάει ανάμεσα στους New York Times και Ιταλών σχεδιαστών…!

Μέσω της  ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera» , απαντούν Ιταλοί σχεδιαστές σε άρθρο των αμερικανικών New York Times που αμφισβητεί την ιταλική μόδα. Η ιταλική εφημερίδα διερωτάται «Είναι το Μιλάνο σχετικό με τη μόδα;» και απαντά με το εμφατικό «Η απάντησή μας είναι, ναι».

Η διαφωνία ξεκίνησε ύστερα  από  ένα άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα, το οποίο τάραξε τους ανθρώπους της μόδας στην Ιταλία, καθώς αμφισβητείται η ισχυρή τους παρουσία στον χώρο της μόδας, ύστερα από μια παράδοση που μετρά πολλές δεκαετίες! Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι : «η Ιταλία είναι κάτι σαν περιφερειακός παράγοντας στην ευρωπαϊκή αφήγηση τώρα τελευταία… στις διάφορες διαβουλεύσεις μεταξύ Μακρόν, Τραμπ, Μέρκελ και Μέι, ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι εμφανίζεται σπάνια… και οι σχεδιαστές μοιάζουν εξίσου μπερδεμένοι για τους δικούς τους ρόλους στο ευρύτερο οικοσύστημα της μόδας»

 «Το Μιλάνο ποτέ δεν ήταν πραγματικά μια πνευματική πόλη μόδας»

Από την πλευρά της η «Corriere della Sera» τονίζει πως «Όχι, δεν συμφωνούμε με τις κατηγορίες», προσθέτοντας ότι «Ποιος λέει ότι ποιότητα δεν σημαίνει δημιουργικότητα; Το πρώτο δεν μπορεί να αποκλείσει το άλλο, συνυφασμένα όπως είναι με τα νήματα του πολιτισμού και του γούστου» διαψεύδοντας έτσι την ανακοίνωση  των New York Times ότι «το Μιλάνο δεν ήταν ποτέ πόλη της μόδας της διανόησης όπως το Λονδίνο και το Παρίσι».

«Η ιταλική βιομηχανία μόδας αντιλαμβάνεται τώρα ότι πρέπει να δείξει ένα ενιαίο μέτωπο […] Είχαμε χρόνια να δούμε τόσο ισχυρή και ζωηρή Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο, όσον αφορά το περιεχόμενο και τη συμμετοχή» αναφέρεται στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.

Στη συνέντευξή του στην «Corriere della Sera», ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας ανέλυσε το θέμα. «Το Μιλάνο έχει τα πάντα, τα πάντα […] Γνωρίζουμε πώς να παράγουμε τα πάντα.  Ξέρω ότι είναι βολικό για τους άλλους να μας μειώνουν, να μας κάνουν να νιώθουμε ότι κάτι κάνουμε λάθος… Μία χώρα που κάνει τα πάντα, δεν προκαλεί φόβο; ».

Μεταξύ άλλων, ο Ιταλός σχεδιαστής λέει  πως «Στους δημοσιογράφους των New York Times έχει απαγορευτεί να παρακολουθούν επιδείξεις μόδας του οίκου Dolce & Gabbana εδώ και χρόνια. Είχαμε κουραστεί από τις προσβολές, έτσι τους αφήσαμε έξω. Ελπίζω ότι και οι άλλοι θα το κάνουν […]. Δεν σας αρέσει αυτό που κάνω; Πηγαίνετε να δείτε κάποιον άλλο!» και πρόσθεσε:

«Το σημαντικό είναι να έχεις ένα προϊόν που πωλείται και να μπορείς να υπολογίζεις στην υποστήριξη των καταστημάτων: «τελικά εκείνος που σε ωθεί μπροστά δεν είναι ο Τύπος, αλλά όποιος σε αγοράζει, έχει πει ο Αρμάνι».

«Ζήτω η Ιταλία! Ζήτω η ιταλική μόδα! Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να υπερασπιστώ τη χώρα μου» τόνισε ο Στέφανο Γκαμπάνα σε νέο σχόλιό του στο λογαριασμό του στο Instagram και πρόσθεσε το hashtag orgogliosodiessereitaliano (περήφανος που είμαι Ιταλός).

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303659-Kontra-xespaei-anamesa-stoys-New-York-Times-kai-Italon-schediaston ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...