Κύπρος: Ένοχος, αλλά με ήσυχη συνείδηση, δηλώνει ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης

Κύπρος: Ένοχος, αλλά με ήσυχη συνείδηση, δηλώνει ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης
Παραδέχθηκε τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή επιτυγχάνοντας έτσι την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον της κόρης και του πρώην γαμπρού του που ήταν συγκατηγορούμενοι

Ο πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου, πρώην υπουργός εσωτερικών και οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου 6 από τις 13 κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

Παραδέχθηκε τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή επιτυγχάνοντας έτσι την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον της κόρης και του πρώην γαμπρού του που ήταν συγκατηγορούμενοι.

Στις 14 Οκτωβρίου έχει οριστεί ακρόαση γεγονότων και αγόρευση της υπεράσπισης προτού επιβληθεί ποινή.

Ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε πως είναι ήσυχος με τη συνείδηση του και όπως σημείωσε η Εισαγγελία θα έπρεπε να είχε στείλει στο δικαστήριο τη μισή Κύπρο με τις κατηγορίες που βαρύνουν τον ίδιο. Ο πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης φαίνεται να είχε αποκρύψει από την εφορία ένα εκ ευρώ που είχε εισπράξει από εταιρεία του Έλληνα εφοπλιστή Μ. Ζολώτα.

Τα χρήματα όπως αναφέρθηκε είχαν δοθεί προκαταβολικά για εργασία που θα έκανε η κόρη του κ. Χριστοδούλου στα επόμενα 10 χρόνια.

Η εταιρεία του κ. Ζολώτα σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Εισαγγελίας της Κύπρου φαίνεται να είχε χρηματοδοτήσει και τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου με 2 εκ ευρώ.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...