Κύπρος: Καλύπτει Βενιζέλο ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Κύπρος: Καλύπτει Βενιζέλο ο πρόεδρος Αναστασιάδης
Αποστάσεις από την ευρωβουλευτή του κόμματος του Ελένη Θεοχάρους, πήρε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της έντασης μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας.
Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών αντιδρά με ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία. Αιτία ήταν οι επικρίσεις της κυρίας Θεοχάρους προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για την στάση που τήρησε έναντι της θέσης που διατύπωσε η Τουρκία για την «ανυπαρξία της Κυπριακής Δημοκρατίας» στο πρόσφατο συμβούλιο σύνδεσης με την ΕΕ.

Ο κ. Βενιζέλος προήδρευε του Συμβουλίου. Τόσο το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το κόμμα της κυρίας Θεοχάρους την άφησαν ακάλυπτη εκφράζοντας ικανοποίηση για τη στάση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών την οποία χαρακτήρισαν άψογη.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έστειλε σαφές μήνυμα διαφοροποίησης από την στάση της ευρωβουλευτού. Σε ομιλία του διαβεβαίωσε ότι οι συνεργασίες που αναπτύσσει η Κύπρος με τρίτες δυνάμεις «και πολύ περισσότερο με τη μητέρα πατρίδα, είναι άψογες και άριστες». Κάλεσε επίσης τους πάντες να αποφύγουν «τους πειρασμούς που μπορεί να μολύνουν μια παραδοσιακή δεδομένη στάση στήριξης από πλευράς της Ελλάδας».

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...